4 °C Budapest

A nyári főszezonra autópálya-matrica a Vodafone-tól is

Pénzcentrum
2007. július 26. 11:03

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a Vodafone Magyarország együttműködésének eredményeként július 25-től a Vodafone számlás ügyfelei is megvásárolhatják SMS-ben a személygépkocsira illetve motorra érvényes autópálya-matricájukat.

A mobiltelefonos autópálya-matrica vásárlás rendkívül népszerű és kényelmes szolgáltatás, a tranzakció bárhonnan kezdeményezhető és nincs szükség a matrica felragasztására sem. A vásárlás során a gépjármű rendszámát és a matrica kódját kell elküldeni szöveges üzenet formájában a 06-70-8-100-100-as mobilszámra. A személyautókra érvényes 4 napos matrica vásárlásához csak a gépjármű rendszámát kell elküldeni (például ABC123), heti matrica vásárlásához a szóköz után a heti szót (például ABC123 heti), a havi matricához a havi szót (például ABC123 havi) kell megadni az üzenetben.

Május elejétől szeptember végéig - kísérleti jelleggel - a motorkerékpárok vezetői fél áron vásárolhatják meg a 4 napos autópálya-matricát. A motoros matrica vásárlásánál a rendszámot követően szóközt és a D1m kódot kell beírni a szöveges üzenetbe (például ABC123 D1m).

Fontos tudnivaló, hogy a mobiltelefonról kezdeményezett megrendelésnél kizárólag a visszaigazoló SMS megérkezése után szabad az autópályára felhajtani! Ha a válasz elutasító, vagy egyáltalán nem érkezik meg, akkor a vásárlás sikertelennek tekintendő.

A szolgáltatás jelenleg a Vodafone számlás ügyfelei számára érhető el. A lakossági előfizetők azonnal igénybe vehetik az új vásárlási lehetőséget, míg a vállalati ügyfelek hivatalos kapcsolattartójukon keresztül jelezhetik igényüket annak használatára.

A szolgáltatás díja megegyezik a mindenkori autópálya matrica árával, ezen felül a Vodafone 150 forintos tranzakciós díjat számít fel a vásárlásnál. A Vodafone-nál a mobiltelefonos megrendeléshez nem szükséges külön egyenleg feltöltése, az előfizetők mobilszámlájuk terhére vásárolhatnak autópálya-matricát, a havi limitösszeg (maximum 6720 forint) négy darab négynapos matrica árát fedezi.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. értékesítési adatai a virtuális matricavásárlás sikerét bizonyítják, hiszen 2006-ban az sms-ben vásárolt matricák 6,37%-át tették ki az összforgalomnak, míg 2007 első félévében ez az arány 7,49 %-ra nőtt. Az eladási darabszámok növekvő tendenciája mögött elsősorban a gyorsforgalmi úthálózat növekedése, a motorizáció fejlődése és a hazánkon áthaladó mind nagyobb tranzitforgalom áll.

Az autósok és a motorosok hamarosan újabb autópálya-szakaszokat vehetnek igénybe a megvásárolt matrica segítségével, hiszen 2007-ben további 71 kilométerrel bővül a hazai gyorsforgalmi úthálózat: idén nyáron adják át a forgalomnak az M7-es autópálya két új szakaszát, majd szeptemberben az M3-as autópálya Görbeháza és Nyíregyháza közötti részét.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?