3 °C Budapest

A nyári főszezonra autópálya-matrica a Vodafone-tól is

Pénzcentrum
2007. július 26. 11:03

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a Vodafone Magyarország együttműködésének eredményeként július 25-től a Vodafone számlás ügyfelei is megvásárolhatják SMS-ben a személygépkocsira illetve motorra érvényes autópálya-matricájukat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A mobiltelefonos autópálya-matrica vásárlás rendkívül népszerű és kényelmes szolgáltatás, a tranzakció bárhonnan kezdeményezhető és nincs szükség a matrica felragasztására sem. A vásárlás során a gépjármű rendszámát és a matrica kódját kell elküldeni szöveges üzenet formájában a 06-70-8-100-100-as mobilszámra. A személyautókra érvényes 4 napos matrica vásárlásához csak a gépjármű rendszámát kell elküldeni (például ABC123), heti matrica vásárlásához a szóköz után a heti szót (például ABC123 heti), a havi matricához a havi szót (például ABC123 havi) kell megadni az üzenetben.

Május elejétől szeptember végéig - kísérleti jelleggel - a motorkerékpárok vezetői fél áron vásárolhatják meg a 4 napos autópálya-matricát. A motoros matrica vásárlásánál a rendszámot követően szóközt és a D1m kódot kell beírni a szöveges üzenetbe (például ABC123 D1m).

Fontos tudnivaló, hogy a mobiltelefonról kezdeményezett megrendelésnél kizárólag a visszaigazoló SMS megérkezése után szabad az autópályára felhajtani! Ha a válasz elutasító, vagy egyáltalán nem érkezik meg, akkor a vásárlás sikertelennek tekintendő.

A szolgáltatás jelenleg a Vodafone számlás ügyfelei számára érhető el. A lakossági előfizetők azonnal igénybe vehetik az új vásárlási lehetőséget, míg a vállalati ügyfelek hivatalos kapcsolattartójukon keresztül jelezhetik igényüket annak használatára.

A szolgáltatás díja megegyezik a mindenkori autópálya matrica árával, ezen felül a Vodafone 150 forintos tranzakciós díjat számít fel a vásárlásnál. A Vodafone-nál a mobiltelefonos megrendeléshez nem szükséges külön egyenleg feltöltése, az előfizetők mobilszámlájuk terhére vásárolhatnak autópálya-matricát, a havi limitösszeg (maximum 6720 forint) négy darab négynapos matrica árát fedezi.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. értékesítési adatai a virtuális matricavásárlás sikerét bizonyítják, hiszen 2006-ban az sms-ben vásárolt matricák 6,37%-át tették ki az összforgalomnak, míg 2007 első félévében ez az arány 7,49 %-ra nőtt. Az eladási darabszámok növekvő tendenciája mögött elsősorban a gyorsforgalmi úthálózat növekedése, a motorizáció fejlődése és a hazánkon áthaladó mind nagyobb tranzitforgalom áll.

Az autósok és a motorosok hamarosan újabb autópálya-szakaszokat vehetnek igénybe a megvásárolt matrica segítségével, hiszen 2007-ben további 71 kilométerrel bővül a hazai gyorsforgalmi úthálózat: idén nyáron adják át a forgalomnak az M7-es autópálya két új szakaszát, majd szeptemberben az M3-as autópálya Görbeháza és Nyíregyháza közötti részét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?