2008-ban a sztrádán: a matrica eltűnik, az emelkedő díjak megmaradnak

Pénzcentrum
2007. július 11. 11:00

Az illetékes szaktárca tervei szerint 2008-tól a matricák eltűnnek majd a személygépkocsik szélvédőjéről, miközben a sztrádadíjak tovább emelkedhetnek a hazai díjköteles autópályákon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a használati jogosultságot már most sem a szélvédőre ragasztott matricán ellenőrzi, informatikai rendszerének nincs szüksége az autósoknak bosszúságot, az ÁAK-nak pedig évente 300 millió forintnyi gyártási költséget jelentő matricákra.

A jelenleg érvényben lévő kormányrendelet miatt azonban a változtatásig maradnak a matricák, amelyeket bár senki semmilyen célra nem használ, ki kell ragasztani a szélvédőre, ellenkező esetben a jogosulatlan úthasználatért 15 napon belül 12 750, azon túl pedig 63 750 forint büntetés megfizetésével tartozik a szabályszegő.

Persze azokra, akik a matricát interneten vagy mobilon keresztül vásárolják meg a szabály nem igaz, hiszen ők nem kapnak matricát.

Az autópályadíjak emelkedésének mértékéről egyelőre nincs pontos információ, így csak annyi biztos, hogy jövőre már nem kell kapargatni a matricák után megmaradt ragasztófoltokat a szélvédőről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?