Gomba módra szaporodnak a milliárdosok - gondban a Ferrari!

Pénzcentrum
2007. május 8. 09:50

Egy új Ferrarira már évek óta közel egy évet kellett várni, amely elég hosszú idő volt ahhoz, hogy exkluzivitást biztosítson, de nem volt olyannyira elviselhetetlen, hogy versenytársai karjába hajtsa a Ferrari az érdeklődőket. A milliomosok száma azonban (főleg az olyan fejlődő piacokon, mint Kína, Oroszország és egyéb keleti országok) egyre növekszik és ezzel egyes országokban ma már közel két évet kell várnia annak, aki egy vadonatúj Ferrari tulajdonosává kíván válni - írja a Wall Street Journal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo már 1999 óta ragaszkodik azon értékesítési politikájához, hogy a cég évente legfeljebb 5,000 autót gyárt, amely eddig sikeresnek is bizonyult. Ezidáig alig több mint 4,000 autót értékesített évente a cég, és a tulajdonosok többsége három piacról került ki: Észak-Amerikából, Olaszországból és Németországból.

Most viszont nehéz helyzetbe került az olasz autógyár, miután a milliomsok növekvő száma Kínában, Oroszországban és a Közel-Keleten egyre felfelé hajtja a keresletet a luxusautók iránt. A társaság jelenleg több mint 100 autót értékesít az Egyesült Arab Emirátusokba, 150-et Kínába, ahol egy évtizeddel ezelőtt még egyetlen darabot sem adtak el, és 60-at Oroszországba, ahol az első szállítás mindössze három évvel ezelőtt történt.

A Ferrari 5,700 autót gyártott az elmúlt évben, és 2007-ben már 6,000 darab feletti értékesítés várható, aminek eredményeként az átlagos várakozási idő jelentősen megugrott. Hong Kongban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Angliában már közel 2 évet kell várniuk a vásárlóknak, Olaszországban és Németországban pedig 18 hónap körül alakul az átlagos várakozási idő.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A Ferrari várakozási lista felállításával próbálja megoldani a problémát: a listára kerülés feltétele, hogy az értékesítési ár meghatározott részét kifizesse az érdeklődő, és megfelelő biztosítékkal kell rendelkeznie a fennmaradó összeg teljesítésére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?