3 °C Budapest

Gomba módra szaporodnak a milliárdosok - gondban a Ferrari!

Pénzcentrum
2007. május 8. 09:50

Egy új Ferrarira már évek óta közel egy évet kellett várni, amely elég hosszú idő volt ahhoz, hogy exkluzivitást biztosítson, de nem volt olyannyira elviselhetetlen, hogy versenytársai karjába hajtsa a Ferrari az érdeklődőket. A milliomosok száma azonban (főleg az olyan fejlődő piacokon, mint Kína, Oroszország és egyéb keleti országok) egyre növekszik és ezzel egyes országokban ma már közel két évet kell várnia annak, aki egy vadonatúj Ferrari tulajdonosává kíván válni - írja a Wall Street Journal.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo már 1999 óta ragaszkodik azon értékesítési politikájához, hogy a cég évente legfeljebb 5,000 autót gyárt, amely eddig sikeresnek is bizonyult. Ezidáig alig több mint 4,000 autót értékesített évente a cég, és a tulajdonosok többsége három piacról került ki: Észak-Amerikából, Olaszországból és Németországból.

Most viszont nehéz helyzetbe került az olasz autógyár, miután a milliomsok növekvő száma Kínában, Oroszországban és a Közel-Keleten egyre felfelé hajtja a keresletet a luxusautók iránt. A társaság jelenleg több mint 100 autót értékesít az Egyesült Arab Emirátusokba, 150-et Kínába, ahol egy évtizeddel ezelőtt még egyetlen darabot sem adtak el, és 60-at Oroszországba, ahol az első szállítás mindössze három évvel ezelőtt történt.

A Ferrari 5,700 autót gyártott az elmúlt évben, és 2007-ben már 6,000 darab feletti értékesítés várható, aminek eredményeként az átlagos várakozási idő jelentősen megugrott. Hong Kongban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Angliában már közel 2 évet kell várniuk a vásárlóknak, Olaszországban és Németországban pedig 18 hónap körül alakul az átlagos várakozási idő.

A Ferrari várakozási lista felállításával próbálja megoldani a problémát: a listára kerülés feltétele, hogy az értékesítési ár meghatározott részét kifizesse az érdeklődő, és megfelelő biztosítékkal kell rendelkeznie a fennmaradó összeg teljesítésére.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?