Ne dőlj be mindennek - sokat fizetsz, keveset nyersz!

Pénzcentrum
2006. november 3. 16:00

Napjaink egyre növekvő üzemanyagárai mellett egyáltalán nem csoda, hogy az autótulajdonosok mindenféle csodaszerekkel és szerkezetekkel próbálják csökkenteni a fogyasztást, és könnyen áldozataivá válnak a csalóknak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Egyesült Államokban készült felmérés szerint ugyanis ezeknek a szerkezeteknek nagy része egyáltalán semmilyen hatással sincs a gépjármű fogyasztására, amit a tulajdonos a megfelelő körülmények hiányában utólag nem tud bizonyítani. Az általuk megvizsgált 100 berendezésből csupán 6 esetében mutatkozott bárminemű teljesítményjavulás úgy, hogy közben a káros-anyag kibocsátás nem növekedett.

Könnyen elfogadható az az érv, amely szerint ha ezek az eszközök valóban hatásosak lennének, azokat eleve beépítenék a személygépkocsikba, mint ahogy a General Motors és a Ford is felhasznált ilyen technikákat. A csoda mágnesek azonban gyakran még a használatba vétel kezdetét sem élik túl.

Nem sokat segítenek az adalékok sem, mondják az amerikai kutatók, főleg a legújabb technikával gyártott autók esetében. Ha valakinek mégiscsak szüksége van rá, az biztosan egy idősebb gépjármű tulajdonosa. Bár ebben az esetben sem számíthatunk jelentős csökkenésre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?