Ne dőlj be mindennek - sokat fizetsz, keveset nyersz!

Pénzcentrum
2006. november 3. 16:00

Napjaink egyre növekvő üzemanyagárai mellett egyáltalán nem csoda, hogy az autótulajdonosok mindenféle csodaszerekkel és szerkezetekkel próbálják csökkenteni a fogyasztást, és könnyen áldozataivá válnak a csalóknak.

Az Egyesült Államokban készült felmérés szerint ugyanis ezeknek a szerkezeteknek nagy része egyáltalán semmilyen hatással sincs a gépjármű fogyasztására, amit a tulajdonos a megfelelő körülmények hiányában utólag nem tud bizonyítani. Az általuk megvizsgált 100 berendezésből csupán 6 esetében mutatkozott bárminemű teljesítményjavulás úgy, hogy közben a káros-anyag kibocsátás nem növekedett.

Könnyen elfogadható az az érv, amely szerint ha ezek az eszközök valóban hatásosak lennének, azokat eleve beépítenék a személygépkocsikba, mint ahogy a General Motors és a Ford is felhasznált ilyen technikákat. A csoda mágnesek azonban gyakran még a használatba vétel kezdetét sem élik túl.

Nem sokat segítenek az adalékok sem, mondják az amerikai kutatók, főleg a legújabb technikával gyártott autók esetében. Ha valakinek mégiscsak szüksége van rá, az biztosan egy idősebb gépjármű tulajdonosa. Bár ebben az esetben sem számíthatunk jelentős csökkenésre.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?