19 °C Budapest

Csipkártyával a metróra? - Teljes csőd!

Pénzcentrum
2006. november 2. 10:30

A BKV egyszerűbb és érthetőbb formában újra kiírja a korábban eredménytelenül zárult csipkártyás tendert, a városvezetés viszont luxusberuházásnak tartja, így inkább leállítaná azt - írja a Népszabadság.

Az Elektra névre hallgató, mintegy 60 milliárd forintos csipkártyás beruházás leállítására már nyár elején felszólította a városvezetés a BKV-t. A fővárosi önkormányzatnál a pályázat kiírásának megkezdésekor 20 milliárd forintos költségre számítottak, s úgy vélték, hogy ez garantáltan 10 év alatt megtérülne. Időközben kiderült, hogy a 20 milliárd forint csak a telepítést tartalmazza, a teljes rendszer működtetése a fennmaradó rész. A 60 milliárd forintot tizenkét év alatt kell a beruházónak és majdani üzemeltetőnek visszafizetni.

A városháza levélben kérte meg a BKV-t, hogy álljanak el a beruházásoktól, ám ennek a közlekedési vállalat részvénytársaságként nem köteles eleget tenni. A városháza szerint nem várható, hogy az elektronikus rendszer bevezetésével a bliccelők száma 10 százalékra csökken - mint arra a BKV számít -, mivel a felszíni járműveken továbbra sem akadályozható meg a járművekre való feljutás.

Szakál László, az EDS Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, hogy szerinte a rendszer működőképes, és minél előbb be kell vezetni, mivel nemcsak a bekerülési költséget és az üzemeltetést fogja tudni fizetni a BKV, hanem többletbevétele is keletkezik majd. Azon értesüléseket, amelyek szerint a kiírásban szerepelt egy a jegykiadó automatákra vonatkozó tétel, miszerint szerint pluszpont jár azoknak akik ezzel a magyar céggel működnek együtt továbbra is, az EDS képviselői írásban cáfolták.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem