5 °C Budapest

Terítéken az autómentők

Pénzcentrum
2006. november 3. 13:00

Lerobbant az autód? Nincs egy ismerősöd sem, aki elvontatna, de nem akarod otthagyni a kocsit? Megnéztük, ki mennyiért vállal autómentést.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Elsőként a klasszikus Sárga Angyal jutott eszünkbe, a Magyar Autóklub ma is működteti ezt a segélyszolgálatot a bajba jutott autósok megsegítésére. Természetesen megnéztük azt is, hogy az autómentés díjai mennyit kóstálnak. Ilyen szolgáltatást nem klubtagok is igénybe vehetnek, azonban klubtagsággal (nem is akármilyen) kedvezményben részesülnek.

A tagoknak tehát egyszeri belépési díjat kell fizetniük, és az éves tagdíj függvényében akár évente egyszer ingyen oltalmat nyújthatnak a Sárga Angyal szárnyai.

Autómentés tekintetében a viszonylag olcsóbb tagdíjság kisebb 5-8 százalékos kedvezményt jelent, aki azonban magasabb tagdíjat hajlandó áldozni a klubra, évente kétszer kedvezményes díjazásban részesülhet.

Természetesen a klubtagság a fent feltüntetett előnyökön kívül más, itt nem részletezett kedvezményeket is kínál (pl. Autósélet előfizetés, műszaki vizsgálat).

Mivel az Autóklubon túl is van élet, megnéztünk néhány budapesti autómentő szolgáltatót. Ha bárki beírja a keresőbe, hogy "autómentő" számtalan ajánlat bukkan fel, azonban kevés az olyan honlap, ahol feltüntetik a valós árakat, gyakoribb, hogy megadják az elérhetőségeket, ahol árajánlatot kérhetünk. Számunkra kérdéses, hogy a kissé ideges tulajdonos a lerobbant autó mellett mennyire szeretne árajánlatot kérni. Így összesítésünkben azon cégeket tüntettük fel, akiknek honlapjukon megtalálhatóak a tarifák. Itt is fellelhetőek az eltérések, hiszen egyes cégek nettó értékeket tüntetnek fel. Az összesítő táblázatban minden esetben bruttósítottunk, tehát az árak tartalmazzák az áfát.

A többségnél budapesti szállítás esetén átalánydíjat kell fizetni. Érdekesség, hogy taxivállalat is kínál autómentést, reális árakon. Az Assist-Rentnél pedig újfent az Autóklubba botlunk, némi kedvezményt kaphatnak a tagok. Budapesten éjjel, és 1 800 kg feletti össztömegű járműveknek megérheti, ha nem klubjukkal szállítatnak. Ha vidéken robbanunk le, akkor a klubtagoknak kedvezőbb, ha az Autóklub szolgáltatásait veszik igénybe.

 

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?