Tölts okosan! 6 Ft-tal csökken a benzin ára

Pénzcentrum
2006. szeptember 11. 13:08

A múlt heti 10, illetve 3 forintos mérséklődést követően újabb 6, illetve 5 Ft-tal csökken szerdától a benzin, valamint a gázolaj kiskereskedelmi ára - tudta meg a portfolio.hu. Az árcsökkentésre - mint azt reggeli írásunkban is jeleztük - az üzemanyagok nemzetközi jegyzésárainak visszaesése folytán nyílik mód. 2006.09.11 05:50 Még mindig ne tankolj! Tovább zuhan a benzin ára A múlt

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A múlt heti 10, illetve 3 forintos mérséklődést követően újabb 6, illetve 5 Ft-tal csökken szerdától a benzin, valamint a gázolaj kiskereskedelmi ára - tudta meg a portfolio.hu. Az árcsökkentésre - mint azt reggeli írásunkban is jeleztük - az üzemanyagok nemzetközi jegyzésárainak visszaesése folytán nyílik mód.

2006.09.11 05:50
Még mindig ne tankolj! Tovább zuhan a benzin ára

A múlt héten is tapasztalható lejtmenet a mai napon is folytatódni látszik a nemzetközi piacokon, a délelőtt során az irányadó benzin jegyzésár 3.1, a gázolaj árfolyama pedig 2.1%-kal csökkent dollárban, mely forintban 3.7, illetve 2.6%-os csökkenést jelent.

Továbbra is megfigyelhető ugyanakkor a gázolaj hazai kisker árának viszonylagos merevsége, a jegyzésárak alakulása alapján ugyanis a dízel esetében nagyobb árcsökkentésre lehetett számítani, mint a benzinnél. A szerdai ármódosítás után a benzin ára 277.6, a gázolajé pedig 279.5 Ft-ra esik literenként (a különböző kutaknál természetesen jelentősebb áreltérés is megfigyelhető). A megszokottal ellentétes árkülönbség szerdától tehát tovább növekszik a két üzemanyag között.A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?