24 °C Budapest
Szülők figyelem! Kegyetlen pénznyelő lehet az új slágerjáték: egy pesti lakás ára is könnyen rámehet

Szülők figyelem! Kegyetlen pénznyelő lehet az új slágerjáték: egy pesti lakás ára is könnyen rámehet

2022. június 9. 13:45

Egy YouTuber kiszámolta, mennyi pénzbe kerül a legmagasabb szintre húzni karakterünket a Diablo Immortal című játékban. Egy fővárosi lakás is kijönne belőle.  

A játékvilág jelenlegi trendjeit követve a nemrég megjelent Diablo Immortalban is létezik alkalmazáson belüli vásárlás. A valódi pénzért a legtöbb játékban kozmetikai (vagyis csupán a karakter külsejét befolyásoló) extrákat lehet vásárolni, a Blizzard és a NetEse által fejlesztett program azonban nem követi ezt a sztenderdet, abban ugyanis minél több pénzt öl bele a játékos, annál erősebb karaktert tud fejleszteni. Néhány YouTuber most ki is számolta, mekkora pénzről van szó.

A Bellular News nevű YouTube-csatorna arcai összeadták, mennyi az annyi, egy fullos karakter felhúzása pedig számításaik szerint 110 ezer dollárra, azaz körülbelül 40 millió forintra rúg. Ennyi pénzbe kerülne tehát, hogy ezen a módon építsünk fel mindenki másénál erősebb és jobban felszerelt "hőst" a játékban - írta meg a Gamerant

A pénz nagy része a videósok beszámolója szerint gemekre, vagyis a karakter felszerelését tovább erősítő gyémántokra tud elmenni. Ezekért, ha nem akarunk érte fizetni, bizonyos szint felett hosszú órákat grindelni (monoton tevékenységeket végezni a játékon belül), akinek nincs kedve ehhez, az ehelyett megveheti a virtuális drágaköveket, azonban a dologban van még egy csavar. Az, hogy a rendszer milyen gyémántot "dob" ugyanis teljesen véletlenszerű, tehát az sem garantált, hogy a drága pénzünkért azt a gemet kapjuk, amire a karakterfejlesztéshez szükségünk lenne. Persze a játékot ingyen el lehet játszani, úgy azonban a monotonabb részeibe beleölt időnkkel fizetünk meg azért, amiért mások a pénzükkel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?