2 °C Budapest
Okostelefonos kártyaelfogadás: új funkció érkezett a SimpleBusiness applikációba

Okostelefonos kártyaelfogadás: új funkció érkezett a SimpleBusiness applikációba

2022. június 7. 11:00

Az OTP Mobil által bevezetett és a SimpleBusiness alkalmazásban 2022. májusától elérhető új funkció, bankfüggetlenül kínál kártyaelfogadást, ráadásul a PIN-kód megadásával, összeghatár nélkül is lehetőséget nyújt a fizetésre.

Az elmúlt időszakban jelentősen nőtt a kártyaelfogadóhelyek száma, 2021 egyik legfontosabb változását ugyanis a hazai pénzforgalomban a kereskedelmi törvény tavalyi módosítása hozta, mely az online pénztárgépek mellett elvárja az elektronikus fizetés biztosítását a vásárlóknak. Az infrastruktúra folyamatos piaci alapú fejlődése mellett ez a változás is jelentősen hozzájárulhatott ahhoz, hogy – az MNB adatai szerint - egy év alatt 27,5 ezerrel bővült a fizikai kereskedelmi elfogadóhelyek száma, illetve közel 31 ezerrel az ezeken a helyeken működő POS-terminálok száma, és egyre többen fizetnek készpénz helyett valamilyen elektronikus fizetési módon.

Az utóbbi évek gyors infrastruktúra-fejlődését követően ma már nem állunk rosszul a kártyaelfogadásban, de még mindig van tere a növekedésnek, ugyanis az online pénztárgép használatára kötelezettek körén túl még számos rendszeres fizetési helyzet létezik, ahol a készpénz a meghatározó. A készpénz kezelése pedig mind a kereskedőnek, mind a vásárlónak egy kevésbé kényelmes megoldás. Gondoljunk csak a pénz elvesztésének, ellopásának kockázatára vagy az ATM-keresés, nagy címletből történő visszaadás kellemetlenségére. Ilyen helyzet például, amikor a piacon vagy egy fuvarozónak fizetnénk elektronikusan, ha egy egészségügyi szolgáltatónál, masszőrnél vagy a fodrásznál fizetünk.

Egyrészt a tavaly elindult azonnali átutalási rendszer jelentheti az egyik megoldást ezekben a helyzetekben, másrészt az olcsó, egyszerűen bevezethető és kezelhető kártyás megoldások.

Az OTP Mobilnál is elérhető az egyik legfontosabb újítás

Az OTP Mobil a piaci igényekre reagálva 2020-ban terjesztette ki szolgáltatási portfólióját a fizikai elfogadás területére is, így született meg a SimpleBusiness alkalmazás, amely a SimplePay és a Simple app funkcióira is építve kínál gyors fizetési megoldást a vállalkozók számára. A rendszer bankkártya-elfogadó (POS) terminál telepítése nélkül ötvözi a kártyaelfogadás és az azonnali fizetési rendszer előnyeit bármely kereskedő számára egy applikáción belül. A SimpleBusiness érintéses, QR-kódos vagy linkes fizetési megoldásai között a vásárlók könnyen megtalálhatják a számukra megfelelőt.

„Az OTP Mobil által 2020 őszén bemutatott SimpleBusiness alkalmazással annak a 60 ezer érintett mikro-, kis- és középvállalkozásnak (kkv) szerette volna megkönnyíteni az átállást, akiknek 2021. január 1-től készpénzmentes fizetési lehetőséget is kell biztostani a vásárlóknak, ügyfeleknek” – mondta el Al-Absi Gáber Seif az OTP Mobil ügyvezető-helyettese.

A szakember szerint az alkalmazásban a kezdetektől fogva elérhető négy fizetési mód, két QR-kód alapú és két fizetési linken alapuló mellé most megérkezett az érintéses fizetés lehetősége is: elérhetővé válik az érintéses, SoftPOS fizetési megoldás.

Így egy bankkártya vagy NFC képes okoseszköz segítségével is kifizethetővé válik a tranzakció.

Okostelefonból kártyaelfogadó

A SoftPOS az a fizetési módszer, ami egy okostelefont vagy Android alapú okoseszközt biztonságos bankkártyás fizetési terminállá alakít át, amely képes érintéses fizetési tranzakciók feldolgozására. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a kereskedő bekapcsolja a készülékén az applikációt és az NFC-elérhetőséget, megadja a fizetendő összeget, a vásárló pedig a kereskedő telefonjának hátuljához érinti bankkártyáját úgy, mintha egy POS-terminálnál fizetne érintéssel. A fizetésről szóló visszaigazolást pedig online (e-mailben) kapja meg a vásárló.

A SoftPOS funkció a SimpleBusiness appban válik elérhetővé ötödik fizetési módként. Mint megtudtuk, a rendszer a 15 ezer forint feletti tranzakciók kezelését is lehetővé teszi, így a kereskedők korlátozás nélkül, bármilyen összegben felkínálhatják vásárlóik számára az érintéses fizetés lehetőségét. A SoftPOS mellett továbbra is elérhető marad az appon belül az azonnali átutalás lehetősége, a QR-kódos és linkes megoldás is. Fontos, hogy a linkes fizetési opciónak köszönhetően akkor is megvalósulhat a kifizetés, ha a kereskedő és a vásárló nem tartózkodik egy légtérben.

A funkció igénybevételéhez egy egyszerű, online elvégezhető regisztrációs és szerződési folyamatra van szükség. Az alkalmazás használata kedvező havidíjas konstrukcióban valósul meg, 2022. július 31-ig pedig forgalmi jutalék kedvezménnyel érhető el.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem