17 °C Budapest
Budapest, 2020. január 8.Egy diák bankkártyával vásárol az iskolai büfében a IX. kerületi Teleki Blanka Közgazdasági Szakgimnáziumban 2020. január 8-án. Az oktatási intézményben sajtótájékoztatón ismertették a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Foglalj.be terembérlést menedzselõ és értékesítõ rendszerét.MTI/Kovács Tamás

Ilyen bankkártya még nem volt Magyarországon: ők próbálhatják ki elsőként

2021. július 13. 12:02

Idén júniustól, a magyar bank ügyfelei próbálhatják ki, milyen is egy igazán környezetbarát bankkártyával fizetni. A 85,5 százalékban újrahasznosított műanyagból készült kártyát számlanyitás esetén először a Junior ügyfelek (14-24 évesek) próbálhatják ki egy június 1-jétől szeptember 30-ig tartó próbaidőszak alatt. A bank ezzel a kezdeményezéssel is szeretne hozzájárulni a környezeti terhelés és a hulladék mennyiségének csökkentéséhez.

Az OTP Bank mindig fontosnak tartotta, hogy amellett, hogy nagy gondot fordít az ügyfélkiszolgálás minőségének folyamatos fejlesztésére, működése során a környezet megóvására is ügyeljen. Az idei évtől a bank márkastratégiájába is bekerült a fenntarthatóság, mint érték. Ugyanakkor ennek érdekében már az elmúlt években is számos digitális fejlesztést történt, például a papírfelhasználás csökkentése érdekében. Az idei évben pedig a hazai piacon az OTP Bank teszi elsőként elérhetővé a csaknem teljes mértékben, 85,5 százalékban újrahasznosított műanyagból készült bankkártyát.

Az MNB adatai szerint 2021 első negyedévének végén a forgalomban lévő fizetési kártyák száma több mint 9,8 millió volt, ami közel 49 tonna műanyagot jelent, hiszen egy bankkártya hozzávetőlegesen 5 gramm műanyagot tartalmaz. A nemzetközi színtéren már több országban elindult a fizetési eszközök „zöldítése”. Hazánkban elsőként az OTP Bank 14-24 éves ügyfelei tesztelhetik a környezetbarát bankkártyákat. Azok a Juniorok, akik a júniustól szeptember végéig tartó időszakban nyitnak számlát, már az új kártyát kapják kézhez.

A hitelintézet bízik benne, hogy a tesztidőszakban az újrahasznosított műanyag bankkártya pozitív fogadtatásban részesül, hiszen hosszabb távon – a bankkártyák digitalizálása mellett – a környezetbarát plasztikok szélesebb körű bevezetése jelenthet előremutató megoldást fenntarthatósági szempontból.

Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország egyik meghatározó lakossági hitelintézeteként elsőként vállalkozunk itthon az újrahasznosított műanyag bankkártyák kibocsátására. Reméljük, hogy a próbaidőszakot követően széles körben elérhetővé tehetjük ezt a fizetési eszközt, és azt is, hogy több hasonló kezdeményezéssel találkozhatunk az elkövetkező években. Valljuk, hogy a felelősségvállalással, példamutatással számos lehetőséget is teremtünk a mindennapokban, a legfiatalabb ügyfeleinknek is ezt az üzenetet szeretnénk átadni. Tapasztalataink szerint ebben a korosztályban a legnagyobb a nyitottság az innovációkra, és ők azok, akik a kártyahasználatban is élen járnak

 – mondta el Kökény Dávid, az OTP Bank bankkapcsolati termékfejlesztési szenior menedzsere.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

„Bár kis lépésnek tűnhet a műanyag elleni harcban az újrahasznosított műanyag bankkártyák bevezetése, de minden jövőbemutató cselekedet számít, ha a környezetünk védelméről van szó. Kezdeményezésünkkel szeretnénk hozzájárulni a környezeti terhelés és a hulladék mennyiségének csökkentéséhez. Hosszútávú célunk pedig, hogy növeljük a környezeti- és társadalmi fenntarthatóságot támogató kezdeményezéseket és banki fejlesztéseket. Ezeken keresztül a környezetvédelem az ügyfelek hétköznapjaiban is megjelenhet” – mondta el Szabó Dóra, az OTP Bank CSR vezetője.

Címlapkép: OTP

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?