21 °C Budapest
Debrecen, 2022. július 22.Lukács László, a Tankcsapda zenekar koncertjén a Campus Fesztivál második napján Debrecenben 2022. július 21-én.MTI/Czeglédi Zsolt

Komoly bajban a Tankcsapda? Itt van Lukács Lászlóék friss bevallása, nem szépek a számok

2024. május 30. 12:14

Több mint a duplájára nőtt a Tankcsapda Music Kft. nettó árbevétele 2023-ban a tavalyi évhez képest. A zenekar tagjai nem vettek ki osztalékot a cégből, a kiadások nagy mértékben megnőttek.

Nagyot zuhant a Tankcsapda cégének, a Tankcsapda Music Kft.-nek az adózás előtti eredménye - ez derült ki abból az üzleti évet összesítő céges beszámolóból, amelyet ma délelőtt tettek közzé.

A zenekar üzleti tevékenységét a Tankcsapda Music Kft. nevű cégben fogják össze, a beszámoló alapján az adózás előtti eredmény 2023-ban 4,9 millió forintra csökkent a 2022-es 7,7 millióról. Nőtt ugyanakkor a nettó árbevétel, az viszont jelentősen: míg 2022-ben ez az érték 160 millió forint volt, a tavalyi évben már ennek több mint a dupláját, 352 milliót hozta össze a zenekar.

A cég összesen 4 főt foglalkoztat, ahogy a tavalyi évben is. Osztalékot, mint az egyik leadott mellékletből kiderült, nem fizettek, az eredménytartalék azonban hétmillió forinttal magasabb, mint 2022-ben volt. Ugyanakkor jelentősen megnőttek az anyagjellegű ráfordítások: 119-ről 256 millióra emelkedett ez az összeg, és a személyjellegű ráfordításokkal is ez a helyzet - itt a 2022-es 19 millióról 72 millió forintra nőtt a lejelentett ráfordítás.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem