23 °C Budapest
Debrecen, 2022. július 22.Lukács László, a Tankcsapda zenekar koncertjén a Campus Fesztivál második napján Debrecenben 2022. július 21-én.MTI/Czeglédi Zsolt

Komoly bajban a Tankcsapda? Itt van Lukács Lászlóék friss bevallása, nem szépek a számok

2024. május 30. 12:14

Több mint a duplájára nőtt a Tankcsapda Music Kft. nettó árbevétele 2023-ban a tavalyi évhez képest. A zenekar tagjai nem vettek ki osztalékot a cégből, a kiadások nagy mértékben megnőttek.

Nagyot zuhant a Tankcsapda cégének, a Tankcsapda Music Kft.-nek az adózás előtti eredménye - ez derült ki abból az üzleti évet összesítő céges beszámolóból, amelyet ma délelőtt tettek közzé.

A zenekar üzleti tevékenységét a Tankcsapda Music Kft. nevű cégben fogják össze, a beszámoló alapján az adózás előtti eredmény 2023-ban 4,9 millió forintra csökkent a 2022-es 7,7 millióról. Nőtt ugyanakkor a nettó árbevétel, az viszont jelentősen: míg 2022-ben ez az érték 160 millió forint volt, a tavalyi évben már ennek több mint a dupláját, 352 milliót hozta össze a zenekar.

A cég összesen 4 főt foglalkoztat, ahogy a tavalyi évben is. Osztalékot, mint az egyik leadott mellékletből kiderült, nem fizettek, az eredménytartalék azonban hétmillió forinttal magasabb, mint 2022-ben volt. Ugyanakkor jelentősen megnőttek az anyagjellegű ráfordítások: 119-ről 256 millióra emelkedett ez az összeg, és a személyjellegű ráfordításokkal is ez a helyzet - itt a 2022-es 19 millióról 72 millió forintra nőtt a lejelentett ráfordítás.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem