Címke: cégbejegyzés (21 cikk)

Pénzcentrum | 2012. július 13. 16:02

Lehangoló adatok: ki ad így munkát a félmillió álláskeresőnek?

Soha nem került még sor a magyar gazdaság történetében annyi cég végelszámolására, mint az idei első félévben. Hat hónap alatt a tavalyinál 61 százalékkal több, összesen 18 249 cég tulajdonosai döntöttek úgy, hogy nem működtetik tovább a vállalkozásukat. Mindemellett évek óta nem alakult olyan kevés cég, mint idén június végéig.

Pénzcentrum | 2012. március 28. 15:40

Kivetette hálóját a NAV a "céglovagokra"

Új eszközzel, az adóregisztrációs eljárással akadályozhatja meg az idei évtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy olyan magánszemélyek alapíthassanak céget, vagy szerezzenek 50 százaléknál nagyobb befolyást valamely társaságban, akik korábban jelentős köztartozással döntöttek be vállalkozásokat. Eddig 419 újonnan alakuló cég vezetője akadt fenn a rostán.

Pénzcentrum | 2012. március 24. 09:32

Megjött a tervezet a fordított adózásról a gabonakereskedelemben

A gabona, olajosmag és fehérjenövény szektorban kíván fordított adózást bevezetni a Nemzetgazdasági Minisztérium. Szakértők szerint azonban ha csak a gabonakereskedelemre terjedne ki a fordított áfafizetés, akkor az élelmiszergazdaság más területeire, például az egyébként is a feketegazdasággal fertőzött húsiparra, vagy akár az autóalkatrész-kereskedelemre nyergelhetnek át az áfacsalók.

Pénzcentrum | 2012. január 4. 13:06

Mindennél nagyobb bizonytalanság várható a fizetésekben

A tavalyinál is rosszabb lehet a magyar cégek szempontjából 2012: míg 2011-ben ugyanis "csak" a gazdasági válsággal, illetve annak utóhatásaival kellett megbirkózniuk, addig az idén ehhez hozzáadódik egy nagyfokú bizonytalanság, ami a gazdasági élet szinte minden - földrajzi és tartalmi - területére kiterjed. A szuverén adósságok tavalyi leminősítései után januárban a Coface is górcső alá veszi az egyes országok - köztük hazánk - minősítését, ez pedig már a mikroszintről, azaz fizetésképesség szempontjából mond majd ítéletet az egyes gazdaságok folyamatairól. Minden a fizetésképtelenségi eljárások számának további, folyamatos növekedését vetíti előre Magyarországon.

Pénzcentrum | 2011. november 21. 23:59

Megszavazták: így adózunk jövőre

Hétfőn este elfogadta az Országgyűlés a jövő évi adószabályokat. A változtatások értelmében a jelenlegi 30-ról 37 százalékra emelkedik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kulcsa, a munkaadó által fizetendő tb-járulék pedig 27 százalékos, szociális hozzájárulási adóvá változik. A parlament 232 igen szavazattal, 78 nem ellenében fogadta el a kormány előterjesztését.

Magyar Nemzet | 2011. október 13. 09:03

Megszűnhet az expressz cégalapítás

Megszüntetné a kormányzat az expressz, egyórás cégalapítás lehetőségét - derül ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium cégügyi törvénytervezetből. A javaslat azt a 2008 közepén életbe lépett szabályt törölné el, amely szerint Magyarországon bárki, érdemi ellenőrzés nélkül egy óra alatt létrehozhatja társaságát.

Pénzcentrum/MTI | 2011. szeptember 14. 13:32

Gabona helyett fogaskerékben utazhatnak majd az áfacsalók

Egy másik területre, például az autóalkatrész-kereskedelemre költözhetnek át az áfacsalók, ha a továbbiakban csak a gabonakereskedelemben vezetné be Magyarország a fordított áfafizetést - vélik adószakértők. A parlament a jövő héten sürgősséggel dönthet az agrárkereskedelemben tervezett fordított áfa bevezetéséről szóló javaslatról.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm