Debrecen, 2014. január 7.Online pénztárgép egy debreceni üzletben 2014. január 7-én. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a pénztárgép-cserét figyelemmel kísérõ munkabizottságnak, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes gépekre való átálláshoz biztosítandó állami támogatás igénybevételének határideje január 31. legyen.MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Többen is 50-100 milliókat kaszáltak párszáz forintos sorsjegyeken: ezeket keresi most mindenki

2023. június 5. 10:02

2023-ban már több esetben is lekapartak egy-egy főnyereményt érő sorsjegyet a magyar lottózókban: mint a Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrum kérdésére közölte, ebben az évben már több mint 1 milliárd forintot utaltak ki 50 millió forint feletti kaparós-nagynyereményekre. Megtudtuk azt is, hogy az internetes sorsjegyekből a tavalyi év hasonló időszakához képest majdnem 20 százalékkal több fogyott. A monitor előtt is volt ok az örömre: az e-sorsjegyekkel 2023-ban már öten is többmilliós összeget nyertek.

2023-ban eddig összesen mintegy 73 millió darab offline, vagyis a földi hálózatban elérhető kaparóst vásároltak a magyar játékosok a Szerencsejáték Zrt.-től, míg ennek online formájából közel négy és fél millió példányt értékesítettek az elmúlt időszakban - közölte az állami lottótársaság a Pénzcentrum kérdésére.

Mint elárulták: 2022 azonos időszakához viszonyítva a hagyományos kaparósok tekintetében több mint 4 százalékos növekedést tapasztalnak, míg az e-sorsjegyek tekintetében pedig 18,2 százalékot meghaladó bővülést látnak.

Az offline sorsjegyek esetében mintegy 4,7 százalékkal több nyeremény kifizetésére került sor a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva, ez közel 50 milliárd forintnyi kifizetett nyereményt jelent. Az e-sorsjegyek esetében a bázis időszakhoz képest közel 18,2 százalékkal több nyereményt vihettek haza a játékosok, ennek mértéke meghaladja a 2 milliárd forintot - összegezte a Szerencsejáték Zrt.

Óriási nyereményeket kapartak le a magyarok

Megkérdeztük a cégtől, hogy mennyi volt a legmagasabb összeg, amit 2023-ban kaparós sorsjegyeken nyertek a játékosok. Mint közölték: a társaság idén eddig egymilliárd forintot is meghaladó összegben fizetett ki 50 millió forintot meghaladó nagynyereményt a hagyományos, offline sorsjegyek nyerteseinek.

Köztük egy százmilliós és 8 darab 75 millió forintos főnyereményt is kifizettek már a szerencséseknek. Az e-sorsjegyekkel 2023-ban két szerencsés kapart 10 millió forintos nyereményt, négyen pedig ötmillió forintos nyereménynek örülhettek a kijelző előtt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A lottótársaság viszont elég szigorúan védi a nyertesek adatait, így még arról sem adnak ki tájékoztatást, hogy a fenti szerencsések melyik értékesítőhelyen vásárolták meg a nagynyertes kaparós sorsjegyet.

A nyeremények mellett arra is kíváncsiak voltunk, melyek a hazai játékosok kedvenc kaparósai, és mint kiderült:

  • a 300 forintos árkategóriában online és offline kiadásban is a BlackJack sorsjegy a legkedveltebb,
  • az 500 forintos árkategóriában pedig a sorjegycsalád másik tagja, a Szuper BlackJack a legnépszerűbb.
  • Az 1000 forintos kategóriában egy másik klasszikust, a Bukszát választják a legtöbben,
  • a 2000 forintos árkategóriában pedig Kaszinó sorsjegyü a legnépszerűbb mind fizikai, mind pedig virtuális kivitelben.

Címlapkép: Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem