1 °C Budapest
Cropped image of pocket watch over isolated background

Méregdrága karórát villantott Polgár Árpád: egy budai luxusingatlan árát szórta el a műkereskedő

2023. június 1. 17:32

Sose volt titok, hogy Polgár Árpád rajong a drága órákért, azonban eddig még nem sikerült megvennie álmai óráját. Egészen mostanáig: a legutóbbi videójában ugyanis feltűnt a nem is akármilyen luxus kiegészítő, ami nem kevesebb, mint 186 millió forintba kerül. Most pedig Lakatos Zsolt, a Beszéljünk Órákról nevű csatorna készítője elárulta, hogy mennyibe is kerül a nem mindennapi kiegészítő.

Polgár Árpád már gyerekkora óta rajong az órákért, amit édesapjának köszönhet, aki kincskét őrizte egész életében a Doxa karóráját. A műkereskedő mostanra pedig egy kisebb gyűjtemény tulajdonosa lett, aminek legújabb darabja egy nem akármilyen kincs. Lakatos Zsolt, a Beszéljünk Órákról TikTok-csatorna szakértője ugyanis most elárulta, hogy Árpád kezén egy Jacob & Co. Astronomia tűnt fel, ami a milliárdos egy régi álma volt.

Az óra pedig megéri az árát: a számlapja egy különleges négyes osztással rendelkezik, amin van egy háromtengelyes tourbillon, illetve egy jacob vágású gyémánt, ami gyakorlatilag egy 288 oldalú sokszög. Ha pedig ez nem lenne elég egy földgömb is mozog rajta folyamatosan, ami magnéziumból készült, és 30 másodperc alatt fordul körbe. Ezek mellett természetesen ott van maga a számlap is, aminek a különlegessége, hogy folyamatosan mozog, így sosem mutatja fejjel lefelé az időt.

@beszeljunkorakrol

♬ eredeti hang - Beszéljünk órákról

Ezen a ponton pedig felmerülhet a kérdés, hogy mégis mennyibe kerülhet Polgár árpád luxusórája. Hiszen, ahol őrült luxus márkanév van, keverve nemesfémekkel és gyémánttal, az még egy laikus számára is egyértelmű, hogy milliós tételekről van szó. Az óra listaára ugyanis Lakatos Zsolt szerint 540 ezer dollár, azaz 186 millió forint. Nem minden hírességnek van amúgy ennyi pénze luxusórára, nemrég például épp Kozso bukott le, hogy kamu órát hord.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Pénzcentrum vlogja, a CashTag amúgy nemrég foglalkozott az órák piacával, ezen belül kiemelten azzal, hogy alternatív befektetési eszközként mennyire illeszkedik egy jól kiválasztott darab egy kellően diverzifikált portfólióba. A videóban megszólalt többek között Lakatos Zsolt, a Beszéljünk órákról nevű TikTok-csatorna szakembere is, aki kifejtette, türelemmel, kapcsolatokkal és szerencsével akár nagyot is lehet szakítani egy-egy limitált darabszámű modellen, de általánosságban véve nem a legjobb befektetés az óravásárlás. Cikkünket a témában itt olvashatod el, a videót pedig itt is megnézheted:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem