19 °C Budapest
petit fours - tiny french pastries in a Paris bakery

Itt a friss toplista: ezek az ország legjobb cukrászdái, ilyen árakra készülj

2023. május 26. 19:04

Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén is összeállította az ország legjobb cukrászdáinak toplistáját. 2023-ban a tavalyi évhez hasonlóan az év cukrászdája az óbudai Málna The Pastry Shop lett, de érdemes megnézni, mit kínál a többi 9 helyezést elért desszertműhely is, és természetesen az árakat is lecsekkoltuk. 

Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, melyet évről évre hatalmas várakozás előz meg.

Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, de ezen kívül érdemes megnézni a többi 9 legjobb helyet is, a sorrend a következő:

2. Auguszt József Cukrászdája

Minden Auguszt cukrászda családi vállalkozás, ahol a család minden egyes tagja részt vesz az üzletben. Évszázados tradíciónkat ápolnak, és visznek tovább immár 150 éve. Alapelvünk, a hagyományok tisztelete, a minőségi és valódi alapanyagok használata, a folyamatos fejlődés, és a legmagasabb minőségű cukrászati termékek, torták és sütemények előállítása. A város négy pontján megtalálhatóak már.

  • dobos torta szelet: 1290 forint
  • gesztenye püré: 1 690 forint
  • krémes: 990 forint
  • flódni: 1 090 forint
  • bejgli 4 400 forint
  • csokitorta: 8 500 – 13 500 forint

3. Bergmann Cukrászdák (Balatonfüred)

A Bergmann Cukrászdák a Bergmann családról kapták nevüket, nagy hagyományai vannak a cukrász mesterségnek. Az első Bergmann Cukrászdát 1939-ben Győrben nyitotta Bergmann Imre. Napjainkban is az ő szakmai elhivatottságát tartják követendő példának. Balatonfüredi cukrászdáink 1992. és 1999. óta csábítják az édes ízek kedvelőit.

4. ChouChou

A Chouchou édesség- és csokoládéműhely újlipótvárosi bázisán kézműves trüffelek, bonbonok, táblás csokoládék, francia ihletésű desszertek és hagyományos magyar sütemények modern változatai készülnek. Szívesen kísérleteznek új ízekkel és technológiákkal.

  • Sós karamell – földimogyoró szelet 890 Ft
  • Chocolate chip cookie 890 Ft
  • Maracuja – csokoládé tarte 17 900 Ft
  • Dobos torta 5160Ft – 40 000 Ft

5. Desszer.Neked formációk

A Desszert.Neked egy esszertműhely vagyunk, mely többet kínál egy hagyományos cukrászdánál. Kifinomult francia stílusú és újragondolt magyar desszerteket alkotnak, játszanak a színekkel, formákkal, ízekkel, hogy a végeredmény mindig különleges, esztétikus és felülmúlhatatlanul finom legyen. Immáron 5 éve töretlenül Magyarország TOP10 cukrászdája között szerepelnek a Dining Guide értékelés alapján.

  • Erdei gyümölcsös sajttorta 1 890 forint
  • Rákóczi túrós 1 890 forint
  • Fekete Rigó 1 890 forint
  • almás pite 1 890 forint

6. Gerbeud Café

Kugler Henrik 1858-ban megnyitotta azóta világhírűvé vált vállalkozását, a Gerbeaud Kávéházat. Az örököse a svájci Gerbeud Emil lett, akit maga a cukrászmester hívott Magyarországra. Ő volt az, aki meghonosította a macskanyelvet és a konyakmeggyet, és Budapest talán legfinomabb zserbóját is neki köszönhetjük.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Esterházy szelet 3450 forint
  • Dobos torta 3450 forint
  • Somlói galuska 4150 forint

7. Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)

A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda több évtizedes múltra tekint vissza; igazi családi vállalkozás. A cukrászat Ausztriában kezdte meg működését 1968-ban, de 1995 óta már Magyarországon is elérhetővé váltak a különleges receptúra alapján készült sütemények, illetve mesés csokoládéköltemények.

8. Matild Gran Cafe

Matild Café & Cabaret, előzőleg a híres 'Belvárosi Kávéház', hosszú múlttal rendelkezik, ami egészen 1901-ig nyúlik vissza. A kétszintes kávéház a Boldog Békeidők pezsgő életének népszerű színtere volt, ahol híres közszereplők, újságírók és művészek fordultak meg mindennap; ezáltal itt született néhány a magyar irodalom kiemelkedő darabjai közül, mint a 'Szinbád kalandjai' Krúdy Gyula tollából.

9. Nour – Art of Desserts (Budaörs)

A Nuor-ról már mi is írtunk, a budaörsi, franciás stílusú cukrászda nemrég mutatta be tavaszi kollekcióját – mert már ilyen is van. A desszertszalon alapítója-tulajdonosa, Kecskés Alexandra félévnyi folyamatos tökéletesítés után mutatta be a La Truff’, „Magyarország első luxustortáját”

A 16 szeletes torta ára 95 ezer forint

10. The Ritz-Carlton Budapest

Mázás István és kreatív csapata a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával, a múlt hagyományos és a jelen innovatív technikáival teremt új ízélményeket minden kivételes alkalomra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem