7 °C Budapest
Lateral view of an unrecognizable woman using her expertise and knowledge to cut leather in her design studio and workspace. Leather craftswoman. Independent small business. Workers Day. Marroquinery. Female Artisan

Szakértő szedte ízekre a 450 ezres luxuspénztárcát: lehangoló, miért fizetnek ennyit a gazdagok

2023. január 7. 16:02

Rengetegen álmodoznak arról, hogy designer táskákat, luxuskiegészítőket vásároljanak, de tényleg megéri kifizetni értük a busás árat? Lerántották a leplet a luxus divatmárkákról, mint kiderült: sok esetben tényleg csak a névért fizetünk, nem a minőségért.

Sokan vágynak egy Chanel vagy éppen egy Hermes táskára, a magyar elit pedig szívesen vásárolja is a luxusmárkák termékeit. Az ár mellé pedig a minőséget is elvárnánk, azonban gyakran a designer termékeknél nem a minőségért, hanem a névért fizetünk - legalábbis ez derült ki most egy TikTok videóból.

A tartalomkészítő Tanner Leatherstein, aki maga is bőrrel foglalkozik, TIkTok csatornáján több száz terméket szed szét és vizsgál meg szakmai szemmel, hogy eldöntse, a névért, vagy a minőségért kérik meg az árukat. A videóiban különböző nagy divatmárkák bőrtermékeit boncolja fel, pénztárcákat, táskákat, öveket és egyéb kiegészítőket vág fel azért, hogy megmutassa, hogyan készültek valójában, és mennyi az előállítási áruk.

Tényleg a névért fizetünk?

A bőrdíszműves videóiban nem csak hasznos információkhoz juthatunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan érdemes bőrtermékeket vásárolni, hanem arról is sokat elárul a szakember, hogy egyes design márkák esetében mennyi lenne a valódi ár. Az eredeti márkás termékeket a lehető legkisebb darabokra vágja fel azért, hogy lássuk, hogyan készültek, mennyi anyagot használtak fel egy-egy táska vagy pénztárca elkészítéséhez.

@tanner.leatherstein

♬ original sound - Tanner Leatherstein

A szakember az egyik legnézettebb videójában egy rózsaszín Chanel pénztárcát szedett ízekre: mint elmondta, valóban jól összerakott darabról van szó, ő 50 dollárra árazná az elkészítést, további 10 dollárra pedig a többi csatolt kiegészítőt, mint a zipzárt, vagy a pántot. Ettől a ponttól azonban érkezik a feketeleves.

Mint kifejtette: bár a pénztárcához borjúbőrt használtak, ami önmagában egy természetes, jó megjelenésű anyag, ezt tönkretették azzal, hogy felületkezeléssel megadták neki az emblematikus Chanel-kinézetet, amitől a tárca olcsónak, és műanyaghatásúnak tűnik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

1200 dollárba kerül ez a pénztárca, de ha azért vennénk meg, mert bőrből van, nincs értelme. Nem élvezhető egyáltalán a bőr szépsége, a logóért fizetsz ennyit

- emelte ki a videóban. A tárca átszámolva mintegy 450 ezer forintba kerül, azonban Tanner Leatherstein a Bored Pandának elmondta, hogy szerinte egyáltalán nem ér ennyit.

A piacon rengeteg a szabványosított bőr, amelyet csillagászati áron árulnak. A vásárlók pedig gyakran azt hiszik, hogy a márka mögött nagyszerű minőség, és kézművesség áll. Sokan nem értik a bőrdíszművességet, és ebből a luxusmárkák rengeteg hasznot húznak

- magyarázta a szakember.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem