6 °C Budapest
Lateral view of an unrecognizable woman using her expertise and knowledge to cut leather in her design studio and workspace. Leather craftswoman. Independent small business. Workers Day. Marroquinery. Female Artisan

Szakértő szedte ízekre a 450 ezres luxuspénztárcát: lehangoló, miért fizetnek ennyit a gazdagok

2023. január 7. 16:02

Rengetegen álmodoznak arról, hogy designer táskákat, luxuskiegészítőket vásároljanak, de tényleg megéri kifizetni értük a busás árat? Lerántották a leplet a luxus divatmárkákról, mint kiderült: sok esetben tényleg csak a névért fizetünk, nem a minőségért.

Sokan vágynak egy Chanel vagy éppen egy Hermes táskára, a magyar elit pedig szívesen vásárolja is a luxusmárkák termékeit. Az ár mellé pedig a minőséget is elvárnánk, azonban gyakran a designer termékeknél nem a minőségért, hanem a névért fizetünk - legalábbis ez derült ki most egy TikTok videóból.

A tartalomkészítő Tanner Leatherstein, aki maga is bőrrel foglalkozik, TIkTok csatornáján több száz terméket szed szét és vizsgál meg szakmai szemmel, hogy eldöntse, a névért, vagy a minőségért kérik meg az árukat. A videóiban különböző nagy divatmárkák bőrtermékeit boncolja fel, pénztárcákat, táskákat, öveket és egyéb kiegészítőket vág fel azért, hogy megmutassa, hogyan készültek valójában, és mennyi az előállítási áruk.

Tényleg a névért fizetünk?

A bőrdíszműves videóiban nem csak hasznos információkhoz juthatunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan érdemes bőrtermékeket vásárolni, hanem arról is sokat elárul a szakember, hogy egyes design márkák esetében mennyi lenne a valódi ár. Az eredeti márkás termékeket a lehető legkisebb darabokra vágja fel azért, hogy lássuk, hogyan készültek, mennyi anyagot használtak fel egy-egy táska vagy pénztárca elkészítéséhez.

@tanner.leatherstein

♬ original sound - Tanner Leatherstein

A szakember az egyik legnézettebb videójában egy rózsaszín Chanel pénztárcát szedett ízekre: mint elmondta, valóban jól összerakott darabról van szó, ő 50 dollárra árazná az elkészítést, további 10 dollárra pedig a többi csatolt kiegészítőt, mint a zipzárt, vagy a pántot. Ettől a ponttól azonban érkezik a feketeleves.

Mint kifejtette: bár a pénztárcához borjúbőrt használtak, ami önmagában egy természetes, jó megjelenésű anyag, ezt tönkretették azzal, hogy felületkezeléssel megadták neki az emblematikus Chanel-kinézetet, amitől a tárca olcsónak, és műanyaghatásúnak tűnik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

1200 dollárba kerül ez a pénztárca, de ha azért vennénk meg, mert bőrből van, nincs értelme. Nem élvezhető egyáltalán a bőr szépsége, a logóért fizetsz ennyit

- emelte ki a videóban. A tárca átszámolva mintegy 450 ezer forintba kerül, azonban Tanner Leatherstein a Bored Pandának elmondta, hogy szerinte egyáltalán nem ér ennyit.

A piacon rengeteg a szabványosított bőr, amelyet csillagászati áron árulnak. A vásárlók pedig gyakran azt hiszik, hogy a márka mögött nagyszerű minőség, és kézművesség áll. Sokan nem értik a bőrdíszművességet, és ebből a luxusmárkák rengeteg hasznot húznak

- magyarázta a szakember.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 4. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/4. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így az 5. héten 360 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?