28 °C Budapest
Free food for the homeless and the hungry: food donation concepts

Sokkoló tömeg az ételosztáson: egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe Magyarországon

2022. december 27. 08:36

Sokaknak az volt az egyetlen meleg étel karácsonykor, amit az ételosztáson tudtak fogyasztani. Ezért is lehetéséges, hogy még tegnap is több százan álltak sorba Debrecenben, akik között sok volt a nyugdíjas, de az RTL riportja szerint évről évre több a fiatal és a családos is a nélkülözők között.

Sokan nem otthon, a karácsonyfa mellett, a melegben élik meg a karácsonyt, hanem az utcán, a meleg ételért sorban állva. Miközben könnyen lehet, hogy ez lesz az egyetlen meleg étel, amit fogyasztani fognak az elkövetkezendő napokban.

Azonban nemcsak hajléktalanok álltak melegételért a sorban: a szervezők szerint évről évre több a nyugdíjas, a fiatal és a nagycsaládos is a nélkülözők között. Többen vannak, akik pár tízezer forintból próbálnak megélni, miközben ételosztásról ételosztásra járnak.

A debreceni ételosztáson összesen 150 csomag ételt osztottak szét, amit leginkább felajánlásokból tudtak finanszírozni. Az adományozóknak azonban néhány dologra érdemes figyelnie, az Élelmiszer Biztonsági Hivatal szakértője szerint.

A legfontosabb szabály, hogy csak olyan élelmiszert adományozzunk, ami még tökéletesen fogyasztható állapotban van. Igyekezzünk olyan élelmiszert adományozni, ami csomagolt és tartós élelmiszer

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– mondta el Kasza Gyula, a Maradék Program projektvezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem