Young Caucasian woman in yellow skirt having fun on music festival in summer

Közel 2000 program várja a fesztiválozókat idén a Művészetek Völgyében

2022. február 23. 18:15

Idén  a fesztiválkedvencek mellett helyet kapnak különleges, jubileumi koncertek és feltörekvő előadók is a Művészetek Völgye Fesztiválon július 22-31. között, ahol közel 2000 program közül szemezgethetünk majd. 

Júliusban ismét zenével, tánccal, színházzal, irodalommal, közös alkotóterekkel és jókedvvel telnek meg Kapolcs, Taliándörögd és Vigánpetend utcái. A színpadokon a legkülönfélébb műfajokban szólalnak meg az előadók és a fesztiválon éppúgy helye lesz a fesztiválkedvenc zenekaroknak és a különleges ünnepi koncerteknek, mint a feltörekvő, friss előadóknak. 

A Panoráma Színpadon játszik a Bohemian Betyars, a Blahalouisiana, a Csík zenekar, a Budapest Bár, az Anna and The Barbies, a hiperkarma, az Elefánt, a Vad Fruttik, az Esti Kornél, a Margaret Island, a 30Y, Szabó Balázs Bandája, Dés László vendégeivel érkezik, a Parno Graszt pedig itt ünnepli 30. születésnapját. A Művészetek Völgye Fesztivál 31 éve alatt számtalan zenekart láthattak „felnőni” a közönség és a szervezők is, így idén több új előadót köszönthetünk a Panoráma Színpadon, mint a Ricsárdgírt, a Carson Comát és az Aurevoir-t. 

Évről évre nagyon izgalmas végig követni, ahogy zenekarok felnőnek velünk együtt. Mi is fiatal szervező csapat vagyunk, sok zenekar nőtt fel velünk együtt a nagyszínpadig. Természetesen idén sem maradunk a régi kedvencek nélkül, de mindig figyeltünk arra, hogy a fiatal tehetségek pályáját is segítsük és lehetőséget adjunk nekik a fesztiválon. Ezért mindig öröm látni, amikor egy-egy zenekar „kinövi” azokat a helyszíneket, amelyeknél megismerhette őket a Völgy-közönség

 – meséli Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál igazgatója.  Persze, több izgalmas, fiatal előadóval találkozhatunk idén is, mint az új lemezes Platon Karataev-vel és Sorbonne Sexuallal, az újvonalas hazai hip-hop szcénából Beton.Hofi és Dé:Nash érkeznek, fellép még a tavalyi év egyik legjobb lemezét elkészítő Analog Balaton, valamint Deva is, aki nemrég a Music Moves Europe-díjat is hazavihette az Eurosonic Fesztiválról, mint Európa egyik legjobb feltörekvő előadója.

Rajtuk kívül még biztosan ott lesz a Völgyben a Fran Palermo, a VHK, a Konyha, a Hősök, a Pontiac, a Kiscsillag, a Middlemist Red, Péterfy Bori, az Idegen, az Ivan and The Parazol, a colorStar, Perrin, Iamyank, Barkóczi Noémi, a Mörk, Lovasi András, Kollár-Klemencz László, a Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint Quartet és Hobo is. A teljes névsorért érdemes felkeresni a fesztivál weboldalát. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Színház, irodalom, művészet

A Művészetek Völgye Fesztiválon nemcsak a zenerajongók vannak elkényeztetve programokkal. A Kaláka Versudvar hosszú évek óta stabil pontja az irodalom kedvelőknek, itt vehetünk részt Lackfi János Versműhelyein és zenés versimpróin is. Tavaly debütált Vigánpetenden Vecsei H. Miklós és a POKET közösségi udvara, ahol elsősorban az irodalmi és zenés programokon van a fókusz és idén is színes irodalmi műsorokkal készülnek. A Színház Színpadnál már biztosan megnézhetjük az Orlai Produkció, az Art-Színtér és a Proton Színház darabjait, míg a Cirque du Tókertben Oláh Ibolya ad különleges színházkoncertet, fellép az Óbudai Danubia Zenekar, a Bandart, egyszemélyes előadással érkezik Andrej Tomše, szlovén előadóművész és természetesen idén sem maradunk Firebirds nélkül.

A Művészetek Völgye Fesztiválon a különböző művészeti ágak segítenek abban is, hogy picit kikapcsoljunk, magunkra figyeljünk. A természeti környezet, a különféle előadások, beszélgetések és workshopok segítenek abban, hogy egy pillanatra megálljunk és megpróbáljunk kapcsolódni egymással, a környezetünkkel és természetesen önmagunkkal. Ebben idén is számos program lesz segítségünkre, mint a MANK Art Porta különféle művészeti workshopjai és előadásai, a Tarisznya Udvar gondolatébresztő beszélgetései, a LEMangUria testet és lelket átmozgató programjai, valamint a Petendi Pajta, ahol az Önismereti diszkóban a zenén keresztül áshatunk mélyebbre. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 15. héten

Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait, ahol a főnyeremény ezen a héten pontosan 1,280 milliárd forint volt. Lássuk, lesz-e olyan szerencsés, aki elviszi ezt az összeget!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm