Nyíregyháza, 2021. május 2.Egy házaspár rendel egy belvárosi étteremben Nyíregyházán 2021. május 2-án. A beoltottak számának növekedésével életbe lépett új szabályok értelmében a védettségi igazolvánnyal rendelkezõk számára megnyíltak a koronavírus-járvány miatt bezárt vendéglátóhelyek belsõ terei, a szállodák, a szabadidõs létesítmények, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzõtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.MTI/Balázs Attila

Te tudtad? Ezért nincs a legtöbb magyar étteremben töltött paprika az étlapon

2021. július 23. 08:15

A magyar töltött paprikának éppen ez a lényege, hogy a paprika zsenge és könnyed, ami valójában egyik nemzetnél sem tapasztalható - olvasható a HelloVidék péntek reggeli cikkében.

Érdekes módon a turistacsalogató éttermek akár a fővárosban, akár vidéken, nem nagyon készítik ezt a fogást. Ennek két oka lehet, vagy minden országnak megvan a saját maga töltött paprikája vagy túl szezonális ahhoz, hogy az étlapra kerüljön. A magyar töltött paprikának éppen ez a lényege, hogy a paprika zsenge és könnyed, ami valójában egyik nemzetnél sem tapasztalható.

Ugyanúgy készítik a szerbek, a lengyelek, az arabok és ne feledkezzünk meg sem a görögökről, sem a spanyolokról, aki a jalapeno paprikát is megtöltik bármivel, amit szeretnek. A miénken kívül mindenki igyekszik markáns ízeket kihozni ebből az ételből, izgalmas fűszerekkel keverik a tölteléket, birkából, marhából, szárnyasokból darálják bele a húst, amit gyakorta kevernek is. Előételként is fogyasztják, vagy csak tapasként egy-egy fogás kísérőjeként. Nálunk viszont a töltött paprika egytálétel, se nem leves, se nem főzelék, és fazékban készül.

Ha érdekel az igazi töltött paprika reveptje, kattints a HelloVidék oldalára! KATT!

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai az 5. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/5. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 6. héten 484 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?