20 °C Budapest
Nyíregyháza, 2021. május 2.Egy házaspár rendel egy belvárosi étteremben Nyíregyházán 2021. május 2-án. A beoltottak számának növekedésével életbe lépett új szabályok értelmében a védettségi igazolvánnyal rendelkezõk számára megnyíltak a koronavírus-járvány miatt bezárt vendéglátóhelyek belsõ terei, a szállodák, a szabadidõs létesítmények, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzõtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.MTI/Balázs Attila

Te tudtad? Ezért nincs a legtöbb magyar étteremben töltött paprika az étlapon

2021. július 23. 08:15

A magyar töltött paprikának éppen ez a lényege, hogy a paprika zsenge és könnyed, ami valójában egyik nemzetnél sem tapasztalható - olvasható a HelloVidék péntek reggeli cikkében.

Érdekes módon a turistacsalogató éttermek akár a fővárosban, akár vidéken, nem nagyon készítik ezt a fogást. Ennek két oka lehet, vagy minden országnak megvan a saját maga töltött paprikája vagy túl szezonális ahhoz, hogy az étlapra kerüljön. A magyar töltött paprikának éppen ez a lényege, hogy a paprika zsenge és könnyed, ami valójában egyik nemzetnél sem tapasztalható.

Ugyanúgy készítik a szerbek, a lengyelek, az arabok és ne feledkezzünk meg sem a görögökről, sem a spanyolokról, aki a jalapeno paprikát is megtöltik bármivel, amit szeretnek. A miénken kívül mindenki igyekszik markáns ízeket kihozni ebből az ételből, izgalmas fűszerekkel keverik a tölteléket, birkából, marhából, szárnyasokból darálják bele a húst, amit gyakorta kevernek is. Előételként is fogyasztják, vagy csak tapasként egy-egy fogás kísérőjeként. Nálunk viszont a töltött paprika egytálétel, se nem leves, se nem főzelék, és fazékban készül.

Ha érdekel az igazi töltött paprika reveptje, kattints a HelloVidék oldalára! KATT!

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2021/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten 1 milliárd 520 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Az Ötöslottó nyerőszámai a 36. játékhéten

Az Ötöslottó 2021/36. heti nyerőszámainak sorsolását ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Telitalálatos szelvény nem született, ezért jövő héten a várható főnyeremény 970 millió forint...

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?