2020. június 5. péntek Fatime

Újabb meglepő termék lett hiánycikk: vajon mi következik?


A házilag készített maszkok miatt megnőtt a rövidáruboltok forgalma is, amelyek viszont nem voltak felkészülve ekkora keresletre. Így történt, hogy egész Európában hiánycikk lett a kalapgumi is, amelyet eddig főként a Távol-Keletről exportáltak.

Elfogyott a kalapgumi az országban, mivel a járvány miatt nagyon sok védőmaszkra van szükség, amelyet egyébként többnyire kalapgumival rögzítenek a fejhez - írta az Index. A legtöbb textíliákat árusító webshopban sem lehet már rendelni. Miután a textilipar leépült Európában, ezért a kalapgumit is többségében a Távol-Keleten gyártják - közölte a lappal Kokasné Palicska Lívia, a Magyar Könnyűipari Szövetség elnöke. Hozzátette:

a döntéshozók folyamatosan dolgoznak a beszerzésen, tényleg minden követ megmozgatnak, de most minden ország erre törekszik, nem könnyű a helyzet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Átalakul a gyermekgyógyászat: nagy tehertől szabadulhatnak meg a szülők
Nem kell többé egy banális panasszal azonnal az orvoshoz rohanni.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk