2 °C Budapest
Apartment Building Or Block Of Flats - Budapest, Hungary

Itt adták el a 60 milliós pesti luxuspanelt: te kifizetnél érte ennyit?

MTI
2023. február 6. 16:30

Töretlen a panelek népszerűsége, a lassuló ingatlanpiacon is gyorsan és jó áron találnak új tulajdonosra a lakótelepi otthonok a Duna House értékesítési adatai szerint.

A cég közleménye szerint a kiszámítható fenntartási költségük miatt egyre kedveltebb panellakások értékesítési ideje a gyengébb második fél évben sem nőtt. A Duna House 2022-es negyedik negyedéves adatai alapján átlagosan 2 hónapnál kevesebb időre volt szükség a sikeres tranzakciózárásig régiótól függetlenül - mondta Benedikt Károly, a társaság PR- és elemzési vezetője a közlemény szerint.

A fővárosi lakótelepeken 2022-ben a 2021-es év átlagos négyzetméteráraihoz képest 19-54 százalékpontos áremelkedést mértek. A 2021-es árszinthez képest a legnagyobb mértékben a Bécsi úti (54 százalék), az újpalotai (40 százalék), valamint a gazdagréti lakótelep lakásainak négyzetméterárai emelkedtek. Tavaly a Fehérvári úti lakótelepen költöttek a legtöbbet a vásárlók: átlagosan majdnem 900 ezer forint volt az ár négyzetméterenként a cég tranzakciós adatai szerint, míg 2021-ben még 650 ezer forint.

Közel azonos árakon juthattak a vásárlók panellakáshoz Gazdagréten, míg a Bécsi úton és Vizafogón az átlagos négyzetméterárak 805-850 ezer forint között alakultak. Ár szempontjából Havanna és Óhegy jelenti a legjobb befektetést, e területeken 571-607 ezer forintos négyzetméteráron is megoldható az otthonteremtés. A népszerűségi lista a tavalyi év első feléhez képest átrendeződött, Újpalota és Újpest mellett a Füredi úti lakótelepen kínált lakások voltak a legkeresettebbek az év második felében.

A legmagasabb eladási árú panellakásokat 2022-ben Budapest III. kerületében értékesítette a cég, ahol több ízben 60 millió forintos vételár felett zárult a tranzakció. Megjegyezték, hogy már a milliós négyzetméterárat meghaladó kategória sem meglepő a panellakások között, egy 36 négyzetméteres, jó állapotú és elhelyezkedésű lakás a XIII. kerületben például 39 millió forintért kelt el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem