6 °C Budapest
Electric heating , checking the temperature

Hiába a téli tavasz és az őrült spórolás: súlyos kötbért varrnak a távhősök nyakába

2023. január 16. 09:01

A miskolci távhőcégnek is fizetnie kell, mert kevesebb gázt fogyasztott el, mint amennyit előre lekötött az MVM-nél. Októberre 89,5 millió novemberre 85 millió forint lett a kötbér. Szegeden is így járt a távhőcég, az alpolgármester szerint ha beüt a hideg idő, akkor szintén nehéz helyzetbe kerülhetnek, mert a havi elszámolás miatt nem tudják felhasználni azt az energiát, amit az eddigi melegebb idő miatt megtakarítottak.

A szegedi után a miskolci távhőcégnek is kötbért kell fizetni az MVM részére, mert kevesebb gázt fogyasztott, mint amennyit előre megrendelt - hangzott el az RTL Híradóban. Az Energiaügyi Minisztérium a héten közölte, hogy decemberben negyedével kevesebb gáz fogyott, mint egy évvel korábban, ebben benne van az állami intézmények és az önkormányzatok spórolása is.

Az el nem fogyasztott gázra korábban is szabtak ki kötbért, csakhogy az a teljes fűtési szezonra vonatkozott, de tavaly ősszel viszont havi elszámolást vezettek be. A Miskolc Televízió szerint az MVM a miskolci távhőcégtől októberre 89,5, novemberre 85 millió forintot követel.

Szeged alpolgármestere, Kovács Tamás szerint így nem lehet tervezni: például ha februárban hideg idő lesz, akkor túlvételezésbe kerülhetnek majd, hiszen nem tudják felhasználni azt az energiát, amit decemberben megtakarítottak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?