6 °C Budapest
Young loving couple walking in medical masks in the park during quarantine on their wedding day. Coronavirus, disease, protection, sick. Europe celebration canceled.

Újabb fontos infó a nyitásról: a lakodalmakat, esküvőket érinti

2021. április 28. 13:27

A jogszabály értelmében még 4 millió beoltott után is marad a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja. A teraszok már kinyitottak, és oltott vendégeket hamarosan az éttermek belső terében is lehet fogadni - de a hétvégétől látogathatók lesznek többek között a színházak, a tánc- és zeneművészeti előadások, a cirkuszok, a mozik, az uszodák, a közfürdők, a könyvtárak, az edző- és fitnesztermek, a kalandparkok, a sportesemények, de kinyitnak a szállodák és az éttermek belső helyiségei is. A lakodalmakat viszont nagyon szűk körben lehet csak megtartani. Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor.

A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis családi és magán rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt. Esküvők csak lakodalom nélkül lehetségesek, az egyházi, illetve polgári szertartáshoz szükséges személyek, a tanúk, a házasulók szülei, nagyszülei, testvérei valamint gyermekei vehetnek részt. A temetésékesen maximum 50 fő vehet részt.

Viszont a a Kormányzati Tájékoztatási Központ arra a kérdésre, hogy ha elérjük a nyitás következő fokozatát, vagyis ha már 4 millió embert beoltottak Magyarországon, akkor lehet-e majd az esküvők után lakodalmat tartani, azt válaszolta az ATV Híradójának: 4 millió beoltott után is marad a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja. Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor. 

Arról még nem esett szó, mi lehet a következő lépcső. Ha az eddigi sormintát folytatja a kormány, akkor 4,5 millió beoltott esetén lehet újabb nyitás. A legutolsó tájékoztatás szerint a regisztráltak száma meghaladta a 4,5 milliót és a beoltottak jelenleg 3 774 221-en vannak (közülük 1 773 900-an már a második oltást is megkapták).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?