A legjobb hókifli recept karácsonyra: omlós diós hókifli zsírral

A legjobb hókifli recept karácsonyra: omlós diós hókifli zsírral

2020. december 20. 10:00

A legfinomabb hókifli recept karácsonyra: diós hókifli, omlós hókifli zsírral. Mutatjuk, hogy készül a hokifli a Nagymama receptje alapján, másnéven a karácsonyi hókifli. Ne aggódj, a hagyományos hókifli recept nem nehéz, sőt, még szórakoztató is!

A karácsonyi aprósütemények elkészítése gyakran nagy fejtörést okoz: mit süssünk a rokonságnak a bejglin és a megszokott mézeskalácson kívül? Milyen desszert kerüljön a karácsonyi asztalra, ami mindenkit a gyermekkorára emlékeztet? A hókifli készítése minden kritériumnak megfelel: omlós, édes, karácsonyi diós tölteléke gazdag és laktató, emellett a hókifli porcukorba van forgatva, ami mindannyiunkat a hóra, karácsonyra emlékeztet. Cikkünkben bemutatjuk ezt a régi-új receptet, eláruljuk, hogyan készül a diós hókifli zsírral!

Karácsonyi diós hókifli

Hagyományos hókifli recept

Nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, hogy a hagyományos hókifli recept zsírral készül, hiszen csak így kapható igazán omlós karácsonyi hókifli. A hókifli egy egyszerűen elkészíthető, közkedvelt aprósütemény, édes, diós töltelékkel, porcukorba forgatva - na de nézzük, hogyan készül az omlós hókifli!

A diós hókifli hozzávalói

A hókifli tésztájához

  • 100 g búza finomliszt
  • 400 g rétesliszt
  • 200 g disznózsír (vagy vaj)
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet só

A diós hókifli töltelékhez

  • 100 g darált dióbél
  • 200 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 marék mazsola ízlés szerint
  • 2 ek rumaroma ízlés szerint
  • 1 dl víz

A hókifli forgatásához

  • 150 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
Hókifli készítés

Hogyan készül a diós hókifli zsírral?

  1. Egy tálban dolgozzuk össze az átszitált lisztet és réteslisztet a zsírral, a sóval és a tejföllel. Az összegyúrt hókifli tésztát tegyük félre a hűtőbe, míg a diós hókifli tölteléket elkészítjük.
  2. Keverjük össze a darált diót a cukorral, ízlés szerint a mazsolával és a rumaromával és a vízzel. Főzzük addig, míg ragacsos masszát nem kapunk.
  3. A pihent hokifli tésztát gyúrjuk át megint, majd nyújtsuk ki vékonyra. Nagylyukú pogácsaszaggatóval vagy bögrével szaggassunk belőle egyforma korongokat.
  4. Tegyünk minden tésztakorongra 1-1 kanál diós tölteléket, majd tekerjük fel szorosan, hogy a töltelék nehogy kisüljön a süteményből. Formázzunk mindegyikből kifli alakot.
  5. 180°-ra előmelegített sütőben, sütőpapíron süssük készre a hókifliket 20 perc alatt.
  6. A kész hókifliket nem forrón, de még melegen forgassuk meg a vaníliás cukorral elkevert porcukorban.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?