23 °C Budapest
A legjobb hókifli recept karácsonyra: diós hókifli zsírral

A legjobb hókifli recept karácsonyra: diós hókifli zsírral

2020. december 20. 10:00

A legfinomabb hókifli recept karácsonyra: diós hókifli, hókifli zsírral. Mutatjuk, hogy készül a hokifli a Nagymama receptje alapján. Ne aggódj, a hókifli recept nem nehéz!

A karácsonyi aprósütemények elkészítése gyakran nagy fejtörést okoz: mit süssünk a rokonságnak a bejglin és a megszokott mézeskalácson kívül? Milyen desszert kerüljön a karácsonyi asztalra, ami mindenkit a gyermekkorára emlékeztet? A hókifli készítése minden kritériumnak megfelel: omlós, édes, karácsonyi diós tölteléke gazdag és laktató, emellett a hókifli porcukorba van forgatva, ami mindannyiunkat a hóra, karácsonyra emlékeztet. Cikkünkben bemutatjuk ezt a régi-új receptet, eláruljuk, hogyan készül a diós hókifli zsírral!

Karácsonyi diós hókifli

A diós hókifli hozzávalói

A hókifli tésztájához

  • 100 g búza finomliszt
  • 400 g rétesliszt
  • 200 g disznózsír (vagy vaj)
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet só

A diós hókifli töltelékhez

  • 100 g darált dióbél
  • 200 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 marék mazsola ízlés szerint
  • 2 ek rumaroma ízlés szerint
  • 1 dl víz

A hókifli forgatásához

  • 150 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
Hókifli készítés

Hogyan készül a diós hókifli zsírral?

  • 1. Egy tálban dolgozzuk össze az átszitált lisztet és réteslisztet a zsírral, a sóval és a tejföllel. Az összegyúrt hókifli tésztát tegyük félre a hűtőbe, míg a diós hókifli tölteléket elkészítjük.
  • 2. Keverjük össze a darált diót a cukorral, ízlés szerint a mazsolával és a rumaromával és a vízzel. Főzzük addig, míg ragacsos masszát nem kapunk.
  • 3. A pihent hokifli tésztát gyúrjuk át megint, majd nyújtsuk ki vékonyra. Nagylyukú pogácsaszaggatóval vagy bögrével szaggassunk belőle egyforma korongokat.
  • 4. Tegyünk minden tésztakorongra 1-1 kanál diós tölteléket, majd tekerjük fel szorosan, hogy a töltelék nehogy kisüljön a süteményből. Formázzunk mindegyikből kifli alakot.
  • 5. 180°-ra előmelegített sütőben, sütőpapíron süssük készre a hókifliket 20 perc alatt.
  • 6. A kész hókifliket nem forrón, de még melegen forgassuk meg a vaníliás cukorral elkevert porcukorban.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?