Itt a döntés a kijárási tilalomról: eddig kell várnunk, hogy megtdujuk, meghosszabbítják-e

2020. november 19. 13:26

Csütörtök délelőtt szokás szerint Kormányinfón számolt be az aktuális kormánydöntésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A tájékoztató fő témája az uniós költségvetési vétó és a koronavírus-helyzet voltak.

Talán most kerülhetnek be az antigén-tesztek a statisztikába

Jó lenne, ha a hivatalos tesztelési adat az antigén-teszteket is tartalmazná, ezt talán most sikerül megoldani, a mai adatban már szerepel a 33 ezer antigén-teszt is - mondja a miniszter.

Állja a sarat az egészségügy

Ma intenzív ágyon 580-an vannak, 1700 körül lehet a szabad intenzív ágykapacitás, ami bővíthető - mondja az erre vonatkozó kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A nem intenzív ágyakból is több mint 12 ezer áll rendelkezésre, egyelőre a kormány azt látja, hogy megfeszített munkával, de állja a sarat az egészségügy.

Radikálisan javuló járványhelyzet kellene a szabad karácsonyhoz

Radikálisan javuló számok kellenek ahhoz, hogy karácsony előtt lazításról lehessen dönteni - válaszolta az erre vonatkozó kérdésre Gulyás Gergely. Hozzátette: a december 11-i határidő előtt 5-7 nappal dönt majd a kormány az intézkedések esetleges meghosszabbításáról vagy újabb korlátozásokról.

Írásban még nem érkezett meg a javaslat az iparűzési adóról

Az iparűzési adó eltörlésére van javaslata az MKIK-nak, de ennek írásos változata a kormányhoz egyelőre nem érkezett meg - válaszolja Gulyás Gergely.

Lezártnak tekintik a vitát az orvosokkal

A kirendeléssel kapcsolatzos vitát lezártnak tekintem az orvosokkal, szerintem a másodállás vállalásával kapcsolatos vita is rendezhető - mondja Gulyás.

Nem lesz nagy eltérés a vakcinák között időben

Nem lesz időben óriási különbség a vakcinák között, 7-8 vakcina van már a harmadik tesztelési fázis végén. Az biztos, hogy az oltás ingyenes és önkéntes lesz - hangsúlyozza a miniszter.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mikor tetőzhet a járvány?

A járvány tetőzésére vonatkozva különböző prognózisok vannak, általában decemberre vagy januárra teszik a tetőzés ideját - válaszolja Gulyás.

Jövő szerdán derülhet ki, lesznek-e újabb intézkedések

Az álhírekkel ellentétben a kormány nem hosszabbította meg a korlátozó intézkedéseket, azok december 11-ig vannak érvényben. A kormány kéthetente értékeli az intézkedéseket, most a napokban szűrhetjük majd le az első tapasztalatokat,

egyelőre nem tudjuk, szükség lesz-e ezek meghosszabbítására

- mondta Gulyás Gergely.  A miniszter hangsúlyozza, hogy a kormány jövő szerdán értékeli az eddigi lépéseket és

tárgyal arról, szükség van-e további intézkedésekre.
Címlapkép - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 1. csütörtök
Tünde
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?