6 °C Budapest

Virtuális múzeumi séta, esti mese, társasjáték, irodalmi estek online: nézd meg a listát itt!

MTI
2020. március 23. 18:45

A Műcsarnok, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, a Várkert Bazár, a Budapesti Francia Intézet és több más kulturális intézmény jelentette be hétfőn, hogy ingyenesen elérhető online kulturális tartalmakkal jelentkezik. Mutatjuk a listát. 

A Műcsarnok saját aktuális kiállításainak virtuális sétáit készítette el és tette elérhetővé ezen a honlapon. A látogatók így az intézmény kényszerű zárva tartása alatt számítógépük előtt ülve tekinthetik meg a Párizsban élő magyar képzőművész, Major Kamill Papírok-rácsok-akkád című kamaratárlatát, a Derkovits képzőművészeti ösztöndíjasok pályázati kiállítását, valamint Paolo Ventura sajátos hangulatú velencei fotográfiáit.

Számos online tartalmat tölt fel a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) is: a weboldalon az aktuális kiállításokból mutatnak be érdekes műveket, tesznek közzé letölthető feladatokat, interaktív tartalmakat, de az FMC YouTube csatornája is számos videóval várja az érdeklődőket.

Új, közös projektet indított a Kecskeméti Médiacentrum és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház is: a teátrum művészei és dolgozói minden nap felolvasnak egy gyerekeknek és egy felnőtteknek szóló mesét, novella- vagy regényrészletet. A sorozat hétfő este indul a Kecskeméti Televízióban és a közösségi oldalakon: Cseke Péter előadásában Benedek Elek A kis gömböc című meséjét lehet meghallgatni, Frigyesi Tünde pedig Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben című kötetéből olvas fel. Kedden Kocsis Pál hangján A macskacicó című népmesét, Koltai-Nagy Balázs előadásában pedig Kosztolányi Dezső A tégla című novelláját ismerhetik meg az érdeklődők.

A Várkert Bazár Várkert Irodalom - Aposztróf című műsora a karantén idején is jelentkezik irodalmi beszélgetésekkel a Facebook oldalán. Az első, keddi élő bejelentkezése Örkény István munkásságát járja körül Udvaros Dorottya színművésszel és Juhász Anna irodalmárral.

A járvány idején zárva tart a Francia Intézet Médiatára is, ám az érdeklődők most három hétig ingyenesen próbálhatják ki az online könyvtárat, és a honlapon elvégzett regisztráció után ingyenesen tölthetnek le francia nyelvű e-könyveket, napilapokat, folyóiratokat, filmeket, zenéket és hangoskönyveket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A koronavírus-helyzet miatt későbbi időpontra halasztották a Vad erdők, vad bércek című film mozibemutatóját, a film alkotói, Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika azonban a Youtube-on ingyenesen hozzáférhetővé tették három korábbi természetfilmjüket, a Vad Szigetközt, a Vad Kunságot és a Tiltott zónát.

A Budapest Varieté a 2019-es és 2020-as előadásait adja le Facebook oldalán csütörtöktől vasárnapig két-két részletben.

Közvetlenül is reflektál a koronavírus-járványra az otthon kinyomtatható és játszható, Maradj otthon! elnevezésű kártyajáték. A koronavírusról szóló hasznos információkat megosztó, Makray János festőművész által illusztrált kártyalapok a Facebookról tölthetők le.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem