25 °C Budapest
Fura dolog derült ki: 10-ből 7 magyarnak olyan családtagja van, aki nem is az

Fura dolog derült ki: 10-ből 7 magyarnak olyan családtagja van, aki nem is az

2019. november 17. 10:02

A magyarok 70 százalékának van kutyája vagy macskája, és ez nem véletlen: a lakosság 77 százaléka szerint otthonosabb az a ház vagy lakás, amelyben élnek négylábúak is, és közel ugyanennyien gondolják úgy, hogy a kutyák és a macskák családtagok.

A menhelyen élő állatoknak szerencsére jó esélye van arra, hogy otthonra leljenek, ugyanis a reprezentatív kutatás szerint a válaszadók többsége jelenleg is tart kutyát (35 százalék) vagy macskát (14 százalék), vagy mindkettőt (21 százalék) és 20 százalék azoknak az aránya, akik tervezik kisállat beszerzését - ismerteti kutatását a CIB Bank. Ami különösen jó hír a menhely lakóinak: azok, akiknél tervben van egy új házi kedvenc befogadása, sokan (40 százalék) állatmenhelyről szeretnék beszerezni őket, különösen Budapesten erős ez a választás (47 százalék). 61 százalékuk kutyát szeretne, 35 százalékuk pedig cicát.

A kutatás arra is kereste a választ, hogy a magyarok miért kedvelik ennyire a kutyákat és macskákat. A válaszadók több mint kétharmada (68 százalék) szerint a négylábú családtagok enyhítik a magányt, de közel ugyanennyien (67 százalék) mondják azt is, hogy szeretnek játszani velük, vagy, hogy megbízható házőrzőknek tartják őket (66 százalék). A megkérdezettek majdnem fele (45 százalék) szerint a kutyák és a macskák egyaránt remek játszótársai lehetnek a gyerekeknek. A magyar lakosság közel 70 százaléka gondolja úgy, hogy sokkal jobb olyan családban élni, ahol van kutya vagy cica, és közel ugyanennyien családtagként tekintenek háziállatukra.

A megkérdezettek több mint harmada (38 százalék) házban vagy lakásban tartja a kedvencét, és további 27 százalék engedi a macskát, kutyát szabadon ki-be járkálni. Összességében 65 százalék nyilatkozott úgy, hogy a kutya és a macska helye alapvetően az ajtón belül van. A budapesti gazdik 36 százaléka az ágyába is beengedi négylábú barátait.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15