23 °C Budapest
Nagyot kaszálhatott kispesti házának eladásával Bangó Margit

Nagyot kaszálhatott kispesti házának eladásával Bangó Margit

2019. június 29. 16:22

Eladta kispesti házát Bangó Margit, és Gyálon vett helyette lakást. Az énekesnő ezzel rendkívül jól járhatott, hiszen Kispesten jelentősen többe kerül az ingatlan négyzetméterenként, mint Gyálon.

Lakást vásárolnál? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Eladta ingatlanját Bangó Margit, és Gyálon vett házat - számolt be a Story magazinnak. Azt is megtudhattuk, hogy eddig hét ingatlanja között volt egy kispesti ház és egy nyaraló is. Az énekesnő nem anyagi okokból döntött ez eladás mellett, saját bevallása szerint az unokáihoz szeretett volna közelebb költözni. Bangó Margit ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

Eladtam a nyaralómat, hét házam volt eddig, azokat is eladogadtam, mindig magamat hagyom utoljára, csak nekik legyen meg mindenük. Most vettem ezt a gyáli házat, remélem, ez az utolsó, innen már soha többet sehova nem kell elköltöznöm. 

Azt is megtudhattuk tőle, hogy valójában nincs megtakarítása, és saját bevallása szerint vagyona sem. Ezt mondta a lapnak:

Ninsc vagyonom, spórolt pénzem, az én feladatom az unokák taníttatása, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt.

Az agglomerációban sokkal olcsóbbak a lakások

Az ingatlanpiaci boom egyelőre nem látszik kifutni, a lakásárak folyamatosan nőnek. Azt Bangó nem árulta el, hogy mekkore volt az eladott és a megvásárolt ingatlan, kis kutatással azonban könnyen meg lehet találni a négyzetméterárakat.

Lakást vásárolnál? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Abból a szempontból biztosan jó döntést hozott az énekesnő, hogy ugyanazért a pénzért sokkal nagyobb lakást lehet kapni Gyálon mint Kispesten. Az ingatlannet.hu adatai szerint Kispesten 2019 májusában 461 656 forint egy négyzetméter, Gyálon 338 827 forint - azaz sokkal olcsóbb. 

Így tehát Gyálon egy 40 négyzetméteres kis lakást 13 553 080 forintért lehet megvásárolni, 50 négyzetmétert már 16 millió 941 ezer forintért. De ott még egy 100 négyzetméteres ház sem olyan vészesen drága, 33 millió 882 ezer forintért már vihető, míg egy 120 négyzetméteres házért 40 millió 659 ezer forintot kérnek átlagosan.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Jövő héttől indulnak a kedvezmények

Aki még családalapítás előtt áll, annak nem szabad elfeledkeznie a kibővített CSOK-támogatásról és a falusi CSOK-ról. A használt lakásra is felhasználható CSOK és CSOK-hitel rendkívül kedvezőek, a háromgyerekeseknek járó 10 milliós támogatásból és a 15 milliós CSOK-hitelből így például Gyálon már 75 négyzetméteres ház is kijön.

Nem vagy jogosult a CSOK-ra? Találj olcsó lakáshitelt kalkulátorunkban!

Mindemelett holnap indul a babaváró támogatás is, amely kamatmentesen tesz elérhetővé 10 millió forint kölcsönt a gyermeket vállaló pároknak, amely 3 gyermekesek esetén teljesen kamatmentes lehet. A CSOK előnye a babaváróval szemben azonban az, hogy a számítási alapba a meglévő gyermekek is beletartoznak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?