Megvannak a falusi CSOK igazi nyertesei? Ők húzhatják a legnagyobbat

2019. április 16. 13:01

A falusi CSOK 2486 településen lesz igénybe vehető, az elmúlt napokban közzétett végleges lista alapján. A legtöbb település, összesen 329 darab BAZ megyében található, amely így magasan vezeti a listát, utána 60 településsel lemaradva Baranya következik. A megyei lista végén Csongrád (44 település), Komárom-Esztergom (45) és Jász-Nagykun-Szolnok (53) megye áll. Pest megyében bár 62 településen érhető el majd a kedvezmény, a főváros környéki ingatlanpiacon nem fog jelentős változást okozni egy friss elemzése szerint.

A falusi CSOK 2486 településen lesz igénybe vehető, az elmúlt napokban közzétett végleges lista alapján. A legtöbb település, összesen 329 darab BAZ megyében található, amely így magasan vezeti a listát, utána 60 településsel lemaradva Baranya következik. A megyei lista végén Csongrád (44 település), Komárom-Esztergom (45) és Jász-Nagykun-Szolnok (53) megye áll. Pest megyében bár 62 településen érhető el majd a kedvezmény, a főváros környéki ingatlanpiacon nem fog jelentős változást okozni - írja közleményében a Duna House.

Az érintett településeken közel 1000, az elmúlt egy évben megtörtént tranzakciót elemzett az ingatlanos cég. Ez alapján az átlagos négyzetméterár 104 500 Ft volt, amit a legdrágább települések tranzakciói húztak fel, ezek mindegyike a Balaton mellett helyezkedik el. Tihany, Balatonudvari, Balatonvilágos és Balatonakali területén is jóval drágábbak voltak az ingatlanok a nagy átlagnál. A Balatoni régió után Pest megyei települések Ceglédbercel és Sződ, valamint például a Baranya megyei Villány település található a listán, ha az árakat nézzük. A vizsgált ingatlanok méretét tekintve 90 négyzetméter felett volt az átlag, amely már megfelel a 3 gyermek esetén kötelező méretelvárásnak. 

Növekvő keresletet jelenthet a falusi CSOK a használtlakás piacon, azonban a nagyvárosokra jellemzően kisebb mértékben fog hatni. A főváros tekintetében csak a külső agglomerációs gyűrű szélén találhatunk ilyen kisebb településeket, ahonnan már igen nehéz és körülményes a bejutás a munkavállalók számára

- nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője. "Árak tekintetében is változatos a lista, van, ahol kényelmesen vásárolhatnak majd a jelenlegi árak mellett a családi otthont keresők a támogatás összegéből, de van, ahol mindenképpen szükség lesz önerőre is a vásárláshoz." - tette hozzá a szakértő.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem