8 °C Budapest
Elképesztő mértékben drágultak a panelek egy év alatt: mi lesz ennek a vége?

Elképesztő mértékben drágultak a panelek egy év alatt: mi lesz ennek a vége?

2019. február 13. 12:56

Erős kereslettel indult 2019 ingatlanpiaca. A felfutó érdeklődés jellemző az év eleji piacra, az idei évben lakást vásárolni szándékozók elkezdik keresni leendő otthonaikat, és egyre aktívabban figyelik a kínálat és az árak alakulását.

A tranzakciószám csaknem megegyezett a 2017-ben mérttel, és a tavalyi évtől is csak minimálisan maradt el - írja közleményében a Duna House. Az ingatlanárak továbbra is folyamatos növekedésben vannak, egyes fővárosi kerületekben a tégla lakások átlagos négyzetméterára nemsokára eléri a 800 ezer forintot.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

Panelek esetében a tavalyi adatokhoz képest Pesten és Budán is közel 5 millió forinttal lett drágább az átlagár, vidéken 3-4 millió forintos volt az emelkedés 2018 januárjához képest. Az árak növekedésével párhuzamosan tovább csökkent az értékesítési idő, a jelenlegi ingatlanpiacon 2-4 hónap is elegendő a sikeres tranzakcióhoz. Az eladói és a vevői ügyfélprofil nem mutat kiugró változást az előző hónapokhoz, évhez képest, a legaktívabb korosztály az ingatlanpiacon a 30 és 50 év közöttiek, a fővárosban a vevők között arányuk több mint 60 százalék.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?