Beköszöntött az igazi tél: így lehet átvészelni a hideg éjszakákat

Beköszöntött az igazi tél: így lehet átvészelni a hideg éjszakákat

2018. január 17. 19:32

Az elkövetkező napokban ugyan számíthatunk némi enyhülésre, de az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint jövő hét elején a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 8 fok körül alakul, a kevésbé felhős, szélvédett, havas tájakon -12 fok alá hűl a levegő. A kemény hideget sokan hajléktalanellátó helyeken vészelik át, a fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága januárban eddig országosan 77 százalék volt.

Noha az elkövetkező napokban némileg enyhül majd az idő, jövő hét elején visszatérnek a kemény mínuszok, az OMSZ előrejelzése szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 8 fok körül alakul, a kevésbé felhős, szélvédett, havas tájakon -12 fok alá hűl a levegő.

Sokan hajléktalanellátó helyeken vészelik át a hideget, a fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága januárban eddig országosan 77 százalék volt - írta közleményében az EMMI, hozzátéve, országosan a hajléktalan emberek számára 9600 férőhely áll rendelkezésre, és a krízisidőszakban a férőhelyek számát további 1500-zal növelik.

A szociális tüzelőanyag program keretét idén 3 milliárd forintról 4 milliárdra növelték. Ebből a mostani télen 2255 kistelepülésen biztosítunk ingyenes tüzelőanyagot (tűzifát, szenet), amelyet az önkormányzatok február 15-éig osztanak ki a rászorulók részére. Már ezer faluban működik falugondnoki és ötszáz tanyasi területen tanyagondnoki szolgálat, amelyeknek a téli időszakban szintén nagy szerepe van főleg az egyedül élő idősek gondozásában, a kihűlések megelőzésében. Több mint félmillió embert segít a falugondnoki szolgálat.

Évente átlagosan 200-250 ember hal meg Magyarországon kihűlés miatt, az idei tél eddig 81 áldozatot szedett - írta január 16-án a Népszava.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?