3 százalékos kamatozású lakáshitelek kellenek a vállalkozók szerint

3 százalékos kamatozású lakáshitelek kellenek a vállalkozók szerint

MTI
2015. október 20. 10:04

Több, egyszerre bevezetett intézkedést, köztük kedvezményes hitelt javasol a lakásépítések és -felújítások élénkítése érdekében az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) - írja a Magyar Idők.

Az ÉVOSZ elengedhetetlennek tartja, hogy a jelenlegi 7-14 százalékos kamatozású lakáscélú hitelek helyett 3-4 százalékos kamatozású, a lakosság részére hosszú távon kiszámítható feltételekkel működő, forintalapú hitellehetőségek legyenek elérhetők.

A szervezet a lakásépítések és az engedélyköteles felújítások forgalmi adójának (áfa) csökkentését tanácsolja, ami meglátásuk szerint a kedvezőbb négyzetméterárak miatt élénkíti a keresletet, és egyúttal az építőipar akut problémáját, a számla nélküli munkákat is visszaszorítja. Erről egyébként már a kormány részéről is hallottunk, a kérdés persze az, hogyan hathat az intézkedés a lakáspiacra.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25