16 °C Budapest

Ezért szerelhetnek be sok kazánt feketén

2015. szeptember 7. 10:01

Ha a kormány ragaszkodik hozzá, hogy csak december végéig lehet eladni a hagyományos, nyílt égésterű kazánokat, akkor tartani lehet attól, hogy a 20 ezer, raktáron lévő hagyományos kazánból sokat majd feketén szerelnek be, ez pedig kockázatokat jelenthet a felhasználónak - írja a Világgazdaság és a Népszava is.

Szeptember 26-tól lép életbe az az uniós jogszabály, amely előírja, hogy csak a legalább 84 százalékos hatásfokkal működő, a hagyományos kazánoknál kisebb károsanyag-kibocsátású berendezéseket lehet forgalomba hozni és üzembe helyezni.

Idén májusban volt egy szakmai konferencia, ahol a kormányzat még egyéves átmenetet javasolt, a szakmai képviseletek két évet kértek, a kereskedők pedig három évet, hogy eladhassák készleteiket, ezt a kormányzati oldal tudomásul vette. Ugyanakkor a kormány augusztus elején közzétett rendelettervezete csak az év végéig adna időt az átállásra. A rendelet már szeptember 1-jétől életbe lépett volna, de ez a mai napig nem történt meg, sőt, meg sem jelent.

A gazdasági tárca felmérése szerint 20 ezer hagyományos kazán van még a kereskedők raktáraiban, ennyit képtelenség eladni év végig, de nincs is elegendő tervezési, engedélyezési, szerelési, műszaki ellenőri kapacitás.Az engedélyező szolgáltatók állítólag már most sem hajlandók ráütni a pecsétet a hagyományos kazánok telepítésére, visszautasítják a beadott kérvényeket, holott erre semmilyen jogalapjuk sincs. Ha a kormány mégis ragaszkodik az eredeti elképzeléséhez és három hónapot ad az átállásra, akkor a raktáron lévő hagyományos kazánokból sokat majd feketén szerelnek be.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm