24 °C Budapest
5 ezer forintot kaphatnak az Elmű ügyfelei az áramszünet miatt

5 ezer forintot kaphatnak az Elmű ügyfelei az áramszünet miatt

2015. augusztus 19. 15:05

Még mindig többezer háztartásban kell nélkülözni az áramot, ahol a hűtőben tárolt ételek egy része már valószínűleg romlásnak indult, nem is beszélve az áramkimaradás okozta egyéb kellemetlenségekről.

Ilyen esetekben egyébként az áramszolgáltató van, hogy kártalanítja az ügyfeleket, ebben az esetben az Elmű 5 ezer forintot ad a pórul jártaknak. Van viszont, ahol ennél sokkal nagyobb értékben kellett például ételeket kidobni. Hogyan juthatunk ennél több kártérítéshez?

A katasztrófavédelem segítségével a legtöbb helyről kiszivattyúztuk a vizet, de vannak olyan városrészek, ahol a szivattyúzás többet ártott, mint használt, ezért abbahagytuk. Itt arra várunk, hogy magától elszivárogjon a talajvíz

- mondta el az Indexnek Boross Norbert, az Elmű szóvivője.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Pénzcentrum (@penzcentrum) által megosztott bejegyzés,

Van, ahol már ma este megtörténhet az áram visszakapcsolása, azonban az sem kizárt, hogy helyenként ez akár még további két-három napba is beletelik majd.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Pénzcentrum (@penzcentrum) által megosztott bejegyzés,
Akiknél 24 óránál tovább szünetel a szolgáltatás, 5 ezer forintos kártérítést kapnak

 - monda Boross Norbert. Ezt az összeget bankszámlára utalja a szolgáltató, vagy a postán lesz átvehető. Persze csak azoknak jár a pénz, akiknél ezt az Elmű valóban megállapítja. Sok esetben azonban ennél jóval nagyobb összegű étlet kellett kidobni a szemétbe a hűtő, illetve a mélyhűtő leolvadása miatt.

Milyen kártérítésre számíthatunk még?

Nemcsak a szolgáltatótól kaphatunk ilyenkor kártérítést, hanem ha megfelelő lakásbiztosításunk van, akkor a kidobott ételek tartalmát a biztosítónk is megtérítheti. Ebben az esetben fontos, hogy a bejelentést időben, két napon belül megtegyük a viharkárokhoz hasonlóan.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?