25 °C Budapest
7 megyében állhat le a kéményseprés

7 megyében állhat le a kéményseprés

2014. október 17. 18:01

Az utolsó szöget is beverte a rezsicsökkentés a Fűtéstechnikai Vállalkozó Kft. koporsójába. A kéménysepréssel foglalkozó, 85 főt foglalkoztató vállalkozás a rezsicsökkentés óta veszteséges. A vtulajdonos szerint a rezsicsökkentés miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt hét megyében állhat le a kéményseprő-ipari közszolgáltatás.

Már tavasszal szóltak, hogy ez így nem fog menni, mostanra tényleg eljutottak a felszámolásig. A szolnoki, Vidra Zoltán tulajdonába tartozó, kéménysepréssel foglalkozó, 85 főt foglalkoztató vállalkozás a rezsicsökkentés óta veszteséges.

KATTINTS! Így vágta agyon a rezsicsökkentés a magyar családok jövőjét

Vidra, aki a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének is elnöke, még májusban azt nyilatkozta, a rezsicsökkentés miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt hét megyében állhat le a kéményseprő-ipari közszolgáltatás. Akkor úgy számolt, hogy a szolgáltatás leállása Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd.

Figyelmeztetett, hogy a kéményseprést végző cégek a jelenlegi jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat pótolni, mert sem létszámban, sem eszközben nincsenek felkészülve, és nincs elég pénzük sem. A kéményseprés rezsióradíjának csökkentése óta a cégek kompenzációra szorulnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Fűtéstechnikai Vállalkozó Kft. is pénzügyi segítségért fordult a szolnoki önkormányzathoz, de hiába. Pénzt nem kaptak, most pedig be kell zárniuk a boltot. A cég felszámolására a bíróság először az Ázsió Kft.-t jelölte ki, most azonban úgy tűnik, állami felszámoló veszi át a helyét.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?