Itt a csigaember: 60 kilós házával a hátán járkál a hajléktalan

MTI
2013. június 1. 16:00

Csigaként a hátán cipeli mindenhova magával a házát egy amúgy hajléktalan férfi Kínában: mobil otthona nagyon könnyű szerkezetes, mindössze 60 kilós. A 38 éves férfi így mindenhol otthon van.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Liu Ling-csao öt éve elvesztette állását, utána pedig lakását is. Kilakoltatását követően vándorútra kelt és azóta is üvegek visszaváltásából él, meg házaló kereskedésből. Egy idő után nagyon megelégelte, hogy állandóan megfázott a gyakori esőzések miatt, és ha talált is magának száraz hajlékot - egy híd alatti zugot, vagy egy elhagyott viskót -, abban rendre volt már valaki, akivel meg kellett harcolnia a menedékért. Mindemiatt tökélyre fejlesztette a könnyűszerkezetes építkezést: házának szerkezete bambuszrudakból áll, falai és teteje ponyva. Ez egyébként már a harmadik hordozható kalyibája, az előző kettő szétesett.


Liu elmondása szerint háza teljessé tette szabadságérzetét - a férfi naponta 30 kilométert vándorol -, ugyanakkor magánszférát is teremtett számára.

A mindenhol házas házaló egyébként nem házas, mármint családi állapota szerint. Amerre csak jár, Nagy Csigának becézik - adta hírül a brit Metro újság.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?