-1 °C Budapest

Itt a csigaember: 60 kilós házával a hátán járkál a hajléktalan

MTI
2013. június 1. 16:00

Csigaként a hátán cipeli mindenhova magával a házát egy amúgy hajléktalan férfi Kínában: mobil otthona nagyon könnyű szerkezetes, mindössze 60 kilós. A 38 éves férfi így mindenhol otthon van.

Liu Ling-csao öt éve elvesztette állását, utána pedig lakását is. Kilakoltatását követően vándorútra kelt és azóta is üvegek visszaváltásából él, meg házaló kereskedésből. Egy idő után nagyon megelégelte, hogy állandóan megfázott a gyakori esőzések miatt, és ha talált is magának száraz hajlékot - egy híd alatti zugot, vagy egy elhagyott viskót -, abban rendre volt már valaki, akivel meg kellett harcolnia a menedékért. Mindemiatt tökélyre fejlesztette a könnyűszerkezetes építkezést: házának szerkezete bambuszrudakból áll, falai és teteje ponyva. Ez egyébként már a harmadik hordozható kalyibája, az előző kettő szétesett.


Liu elmondása szerint háza teljessé tette szabadságérzetét - a férfi naponta 30 kilométert vándorol -, ugyanakkor magánszférát is teremtett számára.

A mindenhol házas házaló egyébként nem házas, mármint családi állapota szerint. Amerre csak jár, Nagy Csigának becézik - adta hírül a brit Metro újság.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?