18 °C Budapest

Kedvezmény a nyugdíjasoknak: sokkal olcsóbban vehetnek ingatlant Görögországban

MTI
2012. november 24. 16:05

A görög kormány olyan adóügyi intézkedéseket tervez, amelyek megkönnyítik a tehetősebb európai nyugdíjasok számára, hogy ingatlant vásároljanak, illetve letelepedjenek Görögországban.

Kormánykörökből származó információkra hivatkozva csütörtökön a görög média arról számolt be, hogy a terveket várhatóan pénteken vitatják meg.

Az elképzelések között szerepel egyebek mellett, hogy nagymértékben csökkentik az ingatlanvásárlási adót, és a külföldön megszerzett jövedelem nem Görögországban, hanem a származási országban adózna, akkor is, ha az adózásra kötelezett már fél éve Görögországban lakik.

Azok a külföldiek, akik legalább 300 ezer euró értékben vásárolnak állandó lakhelyül ingatlant, családtagjaikkal együtt letelepedési engedélyt kapnak.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30