19 °C Budapest

Belehúzott az Eszközkezelő; hétfőtől épül a devizatelep - a hét hírei

Pénzcentrum
2012. október 14. 19:06

Ismét izgalmakban gazdag hetet tudhatunk magunk mögött. Az év 41. hetében számos exkluzív hírrel láttuk el olvasóinkat - többek között elsőként számoltunk be a Nemzeti Eszközkezelővel kapcsolatos legfrissebb hírekről, s szintén a Pénzcentrum.hu olvasói tájékozódhattak elsőként az ócsai devizatelepet érintő legújabb eseményekről. Ezek tehát a héte legfontosabb hírei portálunkon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.


Kiderült, ki építi az ócsai devizatelepet

A Veszprémber Zrt. nyerte a kivitelezésre vonatkozó komplex közbeszerzési eljárást, s így ők építhetik fel az ócsai devizatelepet - értesült a Pénzcentrum.hu. A kivitelezés várhatóan a jövő héten meg is kezdődik, 2013 márciusában pedig akár költözhetnek is az első lakók.

Eszközkezelő: 500 magyar család sorsa már eldőlt
A legfrissebb adatok alapján az előző hónapban csaknem 500 ingatlanfelajánlás érkezett a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-hez (NET) - értesült a Pénzcentrum.hu.

Könnyű kirúgni a kisgyermekes anyákat
Védtelenek a munkába visszatérni kívánó kismamák - állítják tapasztalataik alapján a szakszervezetek. Mint arra korábban a Pénzcentrum.hu is felhívta a figyelmet, az idén július elsejétől hatályos új munka törvénykönyve szerint akár aznap fel lehet mondani a 3 évesnél fiatalabb gyermeket nevelő anyáknak, illetve a gyermeküket egyedül nevelő apáknak, amikor újra munkába állnak. A jövő januártól biztosított járulékkedvezmények ugyan három évig vonzóvá tehetik a kisgyermekesek foglalkoztatását, a szakszervezetek azt tapasztalják, hogy a munkáltatók nem szívesen alkalmaznak kisgyermekes anyákat, mondván: "csak a probléma van velük".

Nyugdíjmizéria: ki veszít a kormány legújabb terveivel?
Nem kell feltétlenül több ellátást adni azoknak, akik a nyugdíjjárulék-plafon eltörlése miatt jövőre több járulékot fizetnének. A jelenlegi társadalombiztosítási rendszer ugyanis több esetben korlátozza a pénzbeli juttatásokat attól függetlenül, hogy valaki mekkora összegű járulékot fizetett be. A nyugdíjjárulék-plafon eltörlése csak a havi bruttó 1 millió forint fölötti jövedelműeknek jelentene összességében tehernövekedést, ha jövőre megszűnne az évi 2 millió 424 ezer forint fölötti jövedelemrészt terhelő adóalap-kiegészítés (szuperbruttósítás). .
Kész az adócsomag: nincs kedvezmény az alsó középosztálynak

Végleg eldöntötte a kormány: megszűnik a szuperbruttó és jövőre sem éreznek semmit az adócsökkentésből az alacsonyabb keresetűek.

Több pénzt szeretnél? Így lehetne magasabb jövőre a fizetésed
Mindössze 10-12 százalék körüli adóval kellene terhelni az alacsonyabb jövedelmeket ahhoz, hogy az átlag alatt keresők is érezhessenek valamit az adócsökkentésből. A kormány az eddig bejelentettek alapján jövőre sem ígér megváltást a havi bruttó 202 ezer forint alatti jövedelműeknek. Az érintettek béremelés nélkül legfeljebb az idei nettó keresetüket tehetik zsebre, ami az áremelkedések miatt nagyjából öt százalékkal kevesebbet ér majd. Az idén központilag elvárt, tetemes mértékű béremelés után kérdés, hogy a cégeknek maradt-e forrásuk a következő évre.

Nyugdíjügy: mentőöv több tízezer magyarnak?
Az Európai Parlament is tárgyalhatja a korábbi korhatár alatti nyugdíjasok, jelenleg járandóságban részesülők, köztük a volt szolgálati nyugdíjasok ügyét. A Korengedményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ) petíciót nyújtott be a brüsszeli testületnek a tagjait ért jogsérelem miatt - értesült a Pénzcentrum.hu.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ennyit nyerhetsz a villanyszámlán: kapcsolgassuk vagy ne?
Megszámlálhatatlan gyártó megannyi terméke fogadja a vásárlókat, ha a boltok polcain fényforrást keresnek. Hagyományos izzóktól a halogénlámpákig; kompakt fénycsövektől a LED világításig - nem könnyű a választás. Joggal merülhet fel tehát a kérdés, melyik megoldás számunkra a legoptimálisabb - főként, ha az energiatakarékosságot is szem előtt tartjuk? Arról nem is beszélve, hogy a különböző fényforrásokat, eltérően is kell használni. De vajon mi az ökölszabály? Ezúttal e kérdésekben ad némi tanácsot a Pénzcentrum.hu.

Így vásárolunk a jövőben: integetünk a tévének, hozzák az ebédet
Egyre izgalmasabb lehetőségek állnak a bankkártya utáni korszak vásárlói előtt - a kérdés ugyanis már egyáltalán nem az, hogy mi jön a készpénzes fizetés után, hanem az, hogy milyen fizetési, vásárlási lehetőségek vannak a bankkártyán túl. A legnagyobb technológiai világcégek pedig egyre intenzívebben keresik azokat a lehetőségeket, amelyek újabb és újabb ötletekkel ragadják meg a fogyasztó érdeklődését, ösztönözve őket az egyszerű és élményszerű vásárlásra, pénzkezelésre. Magyarországról egyedüliként a Pénzcentrum.hu kapott meghívást arra nemzetközi sajtó-háttérbeszélgetésre, amelyen a legfrissebb fejlesztésekbe, kutatásokba nyújtott bepillantást a MasterCard szerdán, az írországi Dublinban.

Lecsap a tranzakciós adó: megszűnnek az ingyenes számlák?
Nem lehet kérdéses, nekünk is meg kell fizetni a tranzakciós adó jelentős részét. A bankok elmúlt évekbeli helyzetéből kiindulva biztosan nem tudják teljes egészében benyelni a 2013-tól esedékes pénzügyi tranzakciós adót (illetéket). Véleményünk szerint ennek is köze lehet az Unicredit Bank döntéséhez, miszerint több eddig ingyenes számlaszolgáltatás fizetőssé válik hétfőtől.

Hatalmas drágulás jön a boltokban: mostantól így vásárolj
Ma már nem az a kérdés, hogy drágulnak-e az élelmiszerek Magyarországon, hanem az, hogy mikor, és milyen mértékben. Az biztos, hogy a családok jelentős részét felkészületlenül éri majd a 20-25 százalékos áremelkedés, ugyanakkor tudatos tervezéssel és okos fogyasztói magatartással az áremelkedés ellen győzhetünk egy-egy csatában. A háború megnyeréséhez ugyanakkor teljes szemlélet-és életmódváltásra lenne szükség.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem