Ide telepítené a kormány a bedőlt hiteleseket

Pénzcentrum
2011. augusztus 9. 09:22

Ócsán valósulhat meg a Szociális Családiház-építési Program első üteme - írja a kormany.hu-ra hivatkozva a Napi Gazdaság.

Ócsa Alsópakony felőli külterülete lehet a Szociális Családiház-építési Program I. ütemének színhelye, bár részleteket még a város aljegyzője sem tud.

A javaslat szerint ezer négyzetméteres telkeken, háztáji növénytermesztés lehetőségével, korszerű energiatakarékos közműellátással épülnének alacsony rezsijű családi házak a bedőlt hiteleseknek.Nagyobb térképre váltás

Nehéz értelmezni a kormány programját anélkül, hogy tudnánk az ország melyik részéből akarják Ócsára költöztetni a bedőlt hiteleseket és hogy miből fognak ott megélni - mondta Varjasné Székely Éva. A Magyar Lakásépítők Országos Szövetsége (Malosz) elnöke szerint azért, mert valaki nem tudja fizetni a hitelét, még lehet, hogy van munkája, amit nem mondhat fel hiába költöztetné a kormány az ország másik részére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Pazarlásnak tartja a programot Varga Dénes gazdaságkutató, a DEM Gazdaságkutató Iroda kutatásvezetője. Véleménye szerint sem lakáspolitikai sem szociális érdekeket nem szolgál a program.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?