12 °C Budapest

Továbbra is csak döcög a lakáslízing

2011. május 26. 08:32

Az idei első negyedéves adatok alapján változatlanul gyenge eredményt nyújtott a magyarországi ingatlanlízing-piac. A mérsékelt kihelyezés elsősorban az alacsony kereslettel magyarázható - írja a Világgazdaság.

A Magyar Lízingszövetség első negyedéves adataiból kiderül, hogy a mérsékelt kereslet okán változatlanul gyenge teljesítményt nyújtott a hazai ingatlanlízing. A szövetség szerint csak kismértékben csökkent a lakásfinanszírozási állomány. Ennek azonban némileg ellentmondanak a statisztikák, ugyanis az adatok azt mutatják, hogy az idei első negyedévben 53 százalékkal csökkent a kihelyezések értéke az előző év azonos időszakához viszonyítva, még annak ellenére is, hogy darabszámuk növekedett.

"Jelenleg a lakáspiacon kivárás uralkodik. Az aktivitás növekedése nyárra, a kilakoltatási moratórium részleges megszűnését követően várható. Kedvező jel, hogy a kiadott új lakásépítési engedélyek száma jelentősen növekedett az első negyedévben, de még mindig nagyon alacsony az aktivitás. A jegybank hitelezési felmérése alapján a késedelmes fizetések, illetve nemfizetések aránya jelenleg is növekszik, így a portfólió kockázata is nő" - mondta el Dunavölgyi Mária, a lízingszövetség elnöke.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06