24 °C Budapest

Ennyiért tankolhatunk szerdától

Pénzcentrum
2011. május 16. 13:32

A MOL szerdán 0 órától bruttó 2 forinttal csökkenti a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. A változás oka, hogy a benzin és a gázolaj dollárban mért jegyzésára egyaránt nagyot esett az utóbbi napokban. Ennek köszönhetően a hazai autósok a benzin literjét átlagosan 380-381 forintos, a gázolajat pedig 359-360 forintos áron tankolhatják majd.

Szerdán (2011. május 18-án) nulla órától 2 forinttal csökkeni a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 363,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 342,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű (2 Ft-os) árcsökkenéssel szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 380-381 forintos literenkénti áron, míg a gázolajat 359-360 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

Az utóbbi két hétben a gázolaj ára jelentős mértékben esett, azonban még így is "csak" a február végi szintekig sikerült visszaesnie. A benzin esetében ráadásul jóval kisebb volt az áresés mértéke, így az továbbra is csak pár forinttal marad el a mindenkori csúcsnak számító 388 forintos literenkénti ártól.


Az üzemanyagárak jelentős mértékű csökkenését az olajár múlt héten tapasztalt további esése és az ezzel párhuzamosan lejjebb kerülő benzin és gázolaj jegyzésárak magyarázzák. Bár a forint árfolyamának gyengülése visszafogta a hazai fizetőeszközben kifejezett áresés mértékét, még így 2-2 forinttal lejjebb kerülhetnek a hazai üzemanyagárak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?