24 °C Budapest

Újabb pofon a sárga csekknek

2011. április 30. 11:02

A napokban elérte a százezret a Díjbeszedő Holding Zrt. által üzemeltetett Díjnet elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszer ügyfeleinek száma. Az új közműszolgáltatók bevonása mellett a pénzintézeti közreműködők köre is bővül hamarosan - tájékoztatta lapunkat a díjbeszedő társaság.

Ma már százezer ügyfél használja a 2007 áprilisában indított Díjnet elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszert, amelyhez az elmúlt csaknem négy évben 12 szolgáltató társaság csatlakozott.

"Az ügyfelek döntő többsége, közel 70 százaléka a fővárosban él, és adataink szerint ezen ügyfelek átlagosan 2,2, míg a vidékiek 1,3 szolgáltatóhoz regisztráltak a rendszerben, azaz ennyi számlát intéznek havonta a Díjneten keresztül" - mondta el Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója.

A fővárosi ügyfelek havonta átlagosan 11,5 ezer forintnyi közüzemi és egyéb díjat fizetnek be az elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszeren keresztül, míg ugyanígy a vidéki ügyfelek átlag 9,5 ezer forintot. Három évvel ezelőtt a havi átlag nyolc-, illetve hétezer forint volt.

A Díjnet tervei szerint a szolgáltatások bővítése folyamatos lesz az elkövetkezendő időszakban, amelynek fontos állomása volt egy újabb pénzügyi szolgáltatóval a közelmúltban kötött megállapodás. "Eddigi tapasztalatinak szerint egy-egy új szolgáltató csatlakozásával mindig hirtelen emelkedik meg az újonnan regisztráló lakossági ügyfelek száma. Terveink szerint az év végére ez a szám elérheti akár a 150 ezret" - tette hozzá Majtényi Kálmán.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Emellett országosan is tovább szeretné bővíteni a Díjnet a közműcégek listáját annak érdekében, hogy a jövőben ez az elektronikus fizetési rendszer ne csak elsősorban a fővárosi lakosok számára nyújtson kényelmes szolgáltatást, hanem a Budapesten kívüliek, illetve ingatlannal, nyaralóval rendelkezők közül is minél többen élvezni tudják az elektronikus számlázás nyújtotta előnyöket.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?