12 °C Budapest

Újabb pofon a sárga csekknek

2011. április 30. 11:02

A napokban elérte a százezret a Díjbeszedő Holding Zrt. által üzemeltetett Díjnet elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszer ügyfeleinek száma. Az új közműszolgáltatók bevonása mellett a pénzintézeti közreműködők köre is bővül hamarosan - tájékoztatta lapunkat a díjbeszedő társaság.

Ma már százezer ügyfél használja a 2007 áprilisában indított Díjnet elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszert, amelyhez az elmúlt csaknem négy évben 12 szolgáltató társaság csatlakozott.

"Az ügyfelek döntő többsége, közel 70 százaléka a fővárosban él, és adataink szerint ezen ügyfelek átlagosan 2,2, míg a vidékiek 1,3 szolgáltatóhoz regisztráltak a rendszerben, azaz ennyi számlát intéznek havonta a Díjneten keresztül" - mondta el Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója.

A fővárosi ügyfelek havonta átlagosan 11,5 ezer forintnyi közüzemi és egyéb díjat fizetnek be az elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszeren keresztül, míg ugyanígy a vidéki ügyfelek átlag 9,5 ezer forintot. Három évvel ezelőtt a havi átlag nyolc-, illetve hétezer forint volt.

A Díjnet tervei szerint a szolgáltatások bővítése folyamatos lesz az elkövetkezendő időszakban, amelynek fontos állomása volt egy újabb pénzügyi szolgáltatóval a közelmúltban kötött megállapodás. "Eddigi tapasztalatinak szerint egy-egy új szolgáltató csatlakozásával mindig hirtelen emelkedik meg az újonnan regisztráló lakossági ügyfelek száma. Terveink szerint az év végére ez a szám elérheti akár a 150 ezret" - tette hozzá Majtényi Kálmán.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Emellett országosan is tovább szeretné bővíteni a Díjnet a közműcégek listáját annak érdekében, hogy a jövőben ez az elektronikus fizetési rendszer ne csak elsősorban a fővárosi lakosok számára nyújtson kényelmes szolgáltatást, hanem a Budapesten kívüliek, illetve ingatlannal, nyaralóval rendelkezők közül is minél többen élvezni tudják az elektronikus számlázás nyújtotta előnyöket.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?