12 °C Budapest

Thaiföldi felhőkarcoló az idei győztes!

2010. november 12. 16:02

A thaiföldi Met torony nyerte el idén a környezetvédelmi szempontból leginnovatívabb épületnek járó díjat a frankfurti díjkiosztón. Olyan hatalmas és híres építményeket előzött meg ezzel, mint a Dubai-i Burj Khalifa (jelenleg a világ legmagasabb épülete), a Chicago-i Aqua Tower, a Sanghai-i World Financial Center, valamint a Tokió-i Gakuen Cocoon Tower.

A díjnyertes torony a főváros (Bangkok) szívében áll. 230 méter magas és 370 apartman található benne. A trópusi meleg, párás idő ellenére nem szerelték fel klímarendszerrel, mivel az összes lakás minden irányból szellőztethető. Az immáron negyedik alkalommal kiosztott díj mellé 50 ezer euró (13,5 millió forint) is járt.

A Met torony kívülről

A Met-et Wong Mun Summ tervei alapján egy szingapúri iroda, a WOHA építtette. A létesítmény a zöld, lombos övezetben található és minden lakásának van erkélye. 

A Met torony belülről

 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06