9 °C Budapest

Elmaradhat a januári gázáremelés?

Pénzcentrum
2010. szeptember 30. 11:02

Várhatóan sem októberben, sem januárban nem lesz gázáremelés. A szolgáltatók többsége már elkönyvelte magában, hogy a következő időszakban nem emelnek a lakossági árakon.

Azt, hogy az októberi lakossági gázáremelés elmarad, már eddig is tudni lehetett, azonban a piacon terjedő információk szerint még januárban is kitarthatnak majd az április óta változatlan gázdíjak.

Mint ismeretes, a kormány június közepén moratóriumot hirdetett a lakossági energiaárakra mindaddig, amíg nem sikerül megállapodást kötni a szolgáltatókkal az új árazási metodikáról. Az elmúlt napokban több politikusi megszólalás is arra engedett következtetni, hogy a tárgyalások egy szinten zátonyra futottak. A kormányzat eltökélt szándéka, hogy még ebben a hónapban megállapodást kössön a szolgáltatókkal.

Igen nagy kérdés, hogy miként lesz mód a gázárak hosszú távú kordában tartására, amikor a hazai fogyasztás meghatározó része orosz importból érkezik, amelynek árazása teljes független a hazai, belső piaci folyamatoktól. A portfolio.hu elemzői szerint bizonyos költségek természetesen megtakaríthatók a szolgáltatás jelenlegi színvonalának módosítása által, de számottevő árcsökkenést ettől nem érdemes remélni.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?