27 °C Budapest

Elmaradhat a januári gázáremelés?

Pénzcentrum
2010. szeptember 30. 11:02

Várhatóan sem októberben, sem januárban nem lesz gázáremelés. A szolgáltatók többsége már elkönyvelte magában, hogy a következő időszakban nem emelnek a lakossági árakon.

Azt, hogy az októberi lakossági gázáremelés elmarad, már eddig is tudni lehetett, azonban a piacon terjedő információk szerint még januárban is kitarthatnak majd az április óta változatlan gázdíjak.

Mint ismeretes, a kormány június közepén moratóriumot hirdetett a lakossági energiaárakra mindaddig, amíg nem sikerül megállapodást kötni a szolgáltatókkal az új árazási metodikáról. Az elmúlt napokban több politikusi megszólalás is arra engedett következtetni, hogy a tárgyalások egy szinten zátonyra futottak. A kormányzat eltökélt szándéka, hogy még ebben a hónapban megállapodást kössön a szolgáltatókkal.

Igen nagy kérdés, hogy miként lesz mód a gázárak hosszú távú kordában tartására, amikor a hazai fogyasztás meghatározó része orosz importból érkezik, amelynek árazása teljes független a hazai, belső piaci folyamatoktól. A portfolio.hu elemzői szerint bizonyos költségek természetesen megtakaríthatók a szolgáltatás jelenlegi színvonalának módosítása által, de számottevő árcsökkenést ettől nem érdemes remélni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15