Benzindrágulás! Ekkora emelés jöhet szerdán!

Pénzcentrum
2010. március 6. 18:12

A héten jelentősen emelkedtek az üzemanyagok világpiaci árai, ezért a Portfolio.hu úgy véli, hogy jövő szerdától a MOL is megemelheti a benzin árát. A gázolaj esetében csak egy kisebb emelést valószínűsítenek, de az is elképzelhető, hogy itt nem változik a nagykereskedelmi listaár.

A múlt heti záró értékéhez képest tegnap délutánig dollárban mérve 8,4%-ot emelkedett a benzin ára, a gázolaj pedig 4%-kal lett drágább. A forint mindeközben erősödni tudott a dollárral szemben (a múlt pénteki 197,4 után tegnap délután 195,3 körül járt a jegyzés), ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin és a gázolaj jegyzésára 7,3%-kal, valamint 2,9%-kal lett magasabb.

Ezen a héten nem változtatott a MOL az üzemanyagok nagykereskedelmi listaárain. Az utolsó árdöntés bázisához képest (véleményünk szerint ez a benzin és a gázolaj esetében is 2010. február 19.) tegnap délutánig a benzin 6,7%-ot, a gázolaj pedig 1,1%-ot drágult forintban mérve a világpiacon.

Forrás: Pénzcentrum.hu

A hektikus ármozgások közepette a MOL árdöntései kevésbé kiszámíthatóak, mint korábban, így pontosan szinte lehetetlen előre jelezni, hogy mekkora lehet a hazai árváltozás.

A világpiaci ármozgások alapján a Portfolio.hu úgy véli, hogy a jövő héten a MOL akár 3-5 forinttal is megemelheti a benzin árát. A gázolaj esetében a benzinnél kisebb mértékű áremelés valószínű, sőt az is elképzelhető, hogy nem változik a nagykereskedelmi listaár.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22