28 °C Budapest

Benzindrágulás! Ekkora emelés jöhet szerdán!

Pénzcentrum
2010. március 6. 18:12

A héten jelentősen emelkedtek az üzemanyagok világpiaci árai, ezért a Portfolio.hu úgy véli, hogy jövő szerdától a MOL is megemelheti a benzin árát. A gázolaj esetében csak egy kisebb emelést valószínűsítenek, de az is elképzelhető, hogy itt nem változik a nagykereskedelmi listaár.

A múlt heti záró értékéhez képest tegnap délutánig dollárban mérve 8,4%-ot emelkedett a benzin ára, a gázolaj pedig 4%-kal lett drágább. A forint mindeközben erősödni tudott a dollárral szemben (a múlt pénteki 197,4 után tegnap délután 195,3 körül járt a jegyzés), ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin és a gázolaj jegyzésára 7,3%-kal, valamint 2,9%-kal lett magasabb.

Ezen a héten nem változtatott a MOL az üzemanyagok nagykereskedelmi listaárain. Az utolsó árdöntés bázisához képest (véleményünk szerint ez a benzin és a gázolaj esetében is 2010. február 19.) tegnap délutánig a benzin 6,7%-ot, a gázolaj pedig 1,1%-ot drágult forintban mérve a világpiacon.

Forrás: Pénzcentrum.hu

A hektikus ármozgások közepette a MOL árdöntései kevésbé kiszámíthatóak, mint korábban, így pontosan szinte lehetetlen előre jelezni, hogy mekkora lehet a hazai árváltozás.

A világpiaci ármozgások alapján a Portfolio.hu úgy véli, hogy a jövő héten a MOL akár 3-5 forinttal is megemelheti a benzin árát. A gázolaj esetében a benzinnél kisebb mértékű áremelés valószínű, sőt az is elképzelhető, hogy nem változik a nagykereskedelmi listaár.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?