19 °C Budapest

Íme a világ legbiztonságosabb háza - Védelem másfél milliárdért (képek)

Pénzcentrum
2010. február 23. 18:02

Közel másfél milliárd forintért vásárolható meg az a Los Angeles-i luxusvilla, amely a tervezője szerint a világ egyik legbiztonságosabbika. Golyóálló ablakok, pánikszobák és helikopterleszálló teszi a luxusrezidenciát a városban található számtalan hatalmas csillogó palotához képest egyedivé.


A modern idők erődje - írja az ingatlanügynökség az épület hirdetésének legelején, melyet a tervezője a világ egyik legbiztonságosabb ingatlanjának kiáltott ki. A hirdetés szerint az épület megálmodója Al V. Corbi volt, aki hi-tech biztonsági rendszereket készít a világ minden tájáról érkező magánszemélyeknek és kormányoknak.

Képek forrása: www.hurwitzjamesco.com


A 743 négyzetméter lakóterületű épületért összesen 7,25 millió dollárt kér a jelenlegi tulajdonos. Az összegért cserébe nem csak egy biztonságos és tágas hajlékot kap a megvásárlója, hanem pazar kilátást is nyer a világvárosra. A 360 fokos panorámáról összesen 80 darab különleges, Európában gyártott golyóálló ablak gondoskodik.


A ház 32 helyiségében egyébként 5 hálószoba, 8 fürdőszoba, két iroda és egy vendéglakosztály mellett két pánikszoba is található. A biztonságot szolgálja továbbá az is, hogy a ház két részét hermetikusan el lehet zárni a külvilágtól természeti katasztrófák, nukleáris, kémiai illetve biológiai fegyverekkel történő támadás esetére.


A ház alagsorában 6 autónak van hely a garázsban (14 további autó a ház előtt parkolhat), és egy borospince is szolgálja a lakók kényelmét. Az épület tetején található teraszról pedig az új lakók gyönyörködhetnek a végeláthatatlan Los Angeles látványában.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?