6 °C Budapest

Batiz lakásbotránya! Fókuszban a volt kormányszóvivő

2009. december 30. 08:32

Vesztegetés alapos gyanúja miatt három ügyben is nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság, de ezek között nem szerepel Batiz Andrásnak, a volt kormányszóvivőjének a lakáscseréje - írja a Magyar Hírlap.

Azért nem - indokol a BRFK -, mert Batiz ügyében tavaly egyszer már nyomoztak, de nem találtak bűncselekményt. Annak ellenére sem, hogy Batiz fiktív lakáscsere útján, súlyosan törvénytelen módon jutott hozzá a nemzeti vagyon részét képező szociális lakbérű, Andrássy úti bérlakáshoz.


Batiz András még sztárriporterként árulgatta a hajléktalanok lapját, de aligha kell félnie attól, hogy az utcán találja magát (Fotó: MTI - Bruzák Noémi)

A Hírlap szerint a jogsértő önkormányzati lakáscseréket lebonyolító ügyvéd cserelakást adó testvére BRFK-s rendőrtiszt. Amikor ezt a körülményt a lap tudatta az ügyészséggel, új eljárást rendeltek el, de az ügyet mégis a BRFK-hoz tették át. Ahhoz a hatósághoz tehát, amelynek a rendőrtiszt érintettsége miatt nincs hatásköre és illetékessége.

Korábban: Batiz lakásbotránya: 3,2 millióért 21,4 milliós ingatlan az Andrássy úton

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?