Batiz lakásbotránya! Fókuszban a volt kormányszóvivő

2009. december 30. 08:32

Vesztegetés alapos gyanúja miatt három ügyben is nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság, de ezek között nem szerepel Batiz Andrásnak, a volt kormányszóvivőjének a lakáscseréje - írja a Magyar Hírlap.

Azért nem - indokol a BRFK -, mert Batiz ügyében tavaly egyszer már nyomoztak, de nem találtak bűncselekményt. Annak ellenére sem, hogy Batiz fiktív lakáscsere útján, súlyosan törvénytelen módon jutott hozzá a nemzeti vagyon részét képező szociális lakbérű, Andrássy úti bérlakáshoz.


Batiz András még sztárriporterként árulgatta a hajléktalanok lapját, de aligha kell félnie attól, hogy az utcán találja magát (Fotó: MTI - Bruzák Noémi)

A Hírlap szerint a jogsértő önkormányzati lakáscseréket lebonyolító ügyvéd cserelakást adó testvére BRFK-s rendőrtiszt. Amikor ezt a körülményt a lap tudatta az ügyészséggel, új eljárást rendeltek el, de az ügyet mégis a BRFK-hoz tették át. Ahhoz a hatósághoz tehát, amelynek a rendőrtiszt érintettsége miatt nincs hatásköre és illetékessége.

Korábban: Batiz lakásbotránya: 3,2 millióért 21,4 milliós ingatlan az Andrássy úton

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm