Ciki! Százmilliót bukott Richard Gere +fotók

2009. december 14. 12:02

Egymillió dollárt bukott a hírek szerint New York-i luxuslakásán a nők bálványaként számon tartott hollywoodi világsztár, Richard Gere. A hírességet nem kell sajnálni, így is több mint kétmilliárd forintot kapott az ingatlanjáért.

Rossz pillanatban, 2007-ben, az ingatlanpiaci árak tetőzésekor vásárolt magának luxuslakást az idén 60 éves, Richard Gere. A 325 négyzetméteres luxusingatlanért akkor 13 millió dollárt fizetett egyik barátjának, Julian Schnabel filmrendezőnek - írja a NY Times.

A Palazzo Chupi: itt lakott Gere is - Forrás: luxist.net


Két évvel ezelőtt Gere legrosszabb álmában sem gondolta volna, hogy az üzletből veszteséggel fog kiszállni. Ezt jelzi az is, hogy 2008 áprilisában még 17,995 millió dollárért kínálta eladásra a nem mindennapi lakást, és még 2008 októberében is csak 15 millióért lett volna hajlandó megválni az ingatlantól.

Ezt látta a világsztár - Forrás: luxist.net


Végül csak idén év végén sikerült szabadulnia sztárnak az olcsónak így sem mondható lakástól. A vevő a hírek szerint 12 millió dollárt (2,16 milliárd forintot) szurkolt le a hírességnek, így két év alatt Gerenek sikerült egymillió dollárt (nagyjából 180 millió forintot) elbuknia az üzleten.

A ház medencéje - Forrás: luxist.net


A lakásnak helyet adó ház, a Palazzo Chupi Manhattan belvárosában található, közel a pénzügyi világ központjához, a Wall Streethez. Az épületet a már említett Julian Schnabel álmodta meg észak-olasz stílusban, környezetétől igencsak elütő külső festéssel. A rendezőnek az építkezés után gondjai akadtak az értékesítéssel, ekkor vásárolta meg Gere is a házban található 5 luxuslakás egyikét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lakás világos konyhája - Forrás: luxist.net


A jó elhelyezkedés és a különleges stílus mellett a házban található lakások értékét növeli az is, hogy a tulajdonosok között időről-időre felbukkan egy-egy olyan kaliberű híresség is mint Gere vagy a U2 frontembere, Bono.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem