Ciki! Százmilliót bukott Richard Gere +fotók

2009. december 14. 12:02

Egymillió dollárt bukott a hírek szerint New York-i luxuslakásán a nők bálványaként számon tartott hollywoodi világsztár, Richard Gere. A hírességet nem kell sajnálni, így is több mint kétmilliárd forintot kapott az ingatlanjáért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Rossz pillanatban, 2007-ben, az ingatlanpiaci árak tetőzésekor vásárolt magának luxuslakást az idén 60 éves, Richard Gere. A 325 négyzetméteres luxusingatlanért akkor 13 millió dollárt fizetett egyik barátjának, Julian Schnabel filmrendezőnek - írja a NY Times.

A Palazzo Chupi: itt lakott Gere is - Forrás: luxist.net


Két évvel ezelőtt Gere legrosszabb álmában sem gondolta volna, hogy az üzletből veszteséggel fog kiszállni. Ezt jelzi az is, hogy 2008 áprilisában még 17,995 millió dollárért kínálta eladásra a nem mindennapi lakást, és még 2008 októberében is csak 15 millióért lett volna hajlandó megválni az ingatlantól.

Ezt látta a világsztár - Forrás: luxist.net


Végül csak idén év végén sikerült szabadulnia sztárnak az olcsónak így sem mondható lakástól. A vevő a hírek szerint 12 millió dollárt (2,16 milliárd forintot) szurkolt le a hírességnek, így két év alatt Gerenek sikerült egymillió dollárt (nagyjából 180 millió forintot) elbuknia az üzleten.

A ház medencéje - Forrás: luxist.net


A lakásnak helyet adó ház, a Palazzo Chupi Manhattan belvárosában található, közel a pénzügyi világ központjához, a Wall Streethez. Az épületet a már említett Julian Schnabel álmodta meg észak-olasz stílusban, környezetétől igencsak elütő külső festéssel. A rendezőnek az építkezés után gondjai akadtak az értékesítéssel, ekkor vásárolta meg Gere is a házban található 5 luxuslakás egyikét.

A lakás világos konyhája - Forrás: luxist.net


A jó elhelyezkedés és a különleges stílus mellett a házban található lakások értékét növeli az is, hogy a tulajdonosok között időről-időre felbukkan egy-egy olyan kaliberű híresség is mint Gere vagy a U2 frontembere, Bono.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20