-1 °C Budapest

Nagyott bukott az elnök embere: kapzsi volt vagy szerencsétlen?

Pénzcentrum
2009. november 21. 11:02

Eleinte 12,4 millió dollárért kínálta eladásra lélegzetelállító álomotthonát a - többek között - "Az elnök emberei" tévéfilmből is ismert Rob Lowe, ám az ingatlan végül mindössze 7,6 millió dollárért talált gazdára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Rob Lowe

A kaliforniai Montecito-ban található 1929-ben egy közel félhektáros telken épült hatszobás palotát négy évvel ezelőtt vásárolta a színész és a profi sminkesként ismert felesége, Sheryl Berkoff.

Az akkori vételárat nem hozták hozták nyilvánosságra, de egy korabeli hirdetési újságban utánanéztek, hogy 2005 áprilisában 6 millió dollárért kínálták eladásra az ingatlant.

A házaspár a saját terveinek és igényeinek megfelelően teljesen átalakíttatta az épületet, amely gyakorlatilag egy modernizált kastélyra emlékeztet.

Az eladási árat a gyér kereslet miatt több lépcsőben is csökkentették, az adásvételi szerződésbe végül az eredeti irányár 60 %-a, 7,6 millió dollár került. A vevőkről annyit lehet tudni, hogy nem tartoznak a hírességek közé.

A színész több egyéb ingatlannal is rendelkezik a környéken, egyik 900 négyzetméteres háza építésekor állítólag nem lopta be magát a panorámájukat elveszítő szomszédok szívébe.

Egy négy évvel ezelőtti tranzakció alkalmával a Phoenixi Egyetem alapítójának fia vette meg a házát, a pontos vételárat nem tudni, de azt tudni vélik, hogy a vevő 25 millió dolláros hitelt vett fel rá.

A képek forrása: Bergproperties

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?