7 °C Budapest

Ingatlanos tipp: ez még jó lehet

Pénzcentrum
2009. szeptember 21. 12:02

A Jones Lang LaSalle legfrissebb jelentése szerint a kontinens legnagyobb lakáspiacával rendelkező Németországban érdemes lehet próbálkozni. Az elemzés szerint az elmúlt másfél évtizedben épült nagyvárosokban található ingatlanok a kockázatosabb befektetési lehetőségekkel elérhető nagyságrendű hozammal kecsegtetnek.

Az olyan városokban és azok környezetében, mint Hamburg, München, vagy Frankfurt az 1995 után épült lakóingatlanok kedvező befektetési lehetőségnek tűnnek. Állítják ezt annak ellenére, hogy a piacon még nem mindig érezni a válság hatásait és a bankok többsége továbbra is csak szigorúbb feltételek mellett ad hiteleket.

Szocpol nincs, a hitelcsalás lett az új sláger

A piaci likviditás csökkenését jelzi, hogy a statisztikák szerint kevesebb adásvételi szerződés született az elmúlt időszakban, a piaci árak meghatározását pedig sok esetben bizonytalanság övezi. Az elemzés szinte forgalomképtelennek minősíti az 50-es és 60-as évekből való, erősen felújításra szoruló, az átlagosnál alacsonyabb infrastruktúrával ellátott környékeken található lakásokat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?