20 °C Budapest

Ingatlanos tipp: ez még jó lehet

Pénzcentrum
2009. szeptember 21. 12:02

A Jones Lang LaSalle legfrissebb jelentése szerint a kontinens legnagyobb lakáspiacával rendelkező Németországban érdemes lehet próbálkozni. Az elemzés szerint az elmúlt másfél évtizedben épült nagyvárosokban található ingatlanok a kockázatosabb befektetési lehetőségekkel elérhető nagyságrendű hozammal kecsegtetnek.

Az olyan városokban és azok környezetében, mint Hamburg, München, vagy Frankfurt az 1995 után épült lakóingatlanok kedvező befektetési lehetőségnek tűnnek. Állítják ezt annak ellenére, hogy a piacon még nem mindig érezni a válság hatásait és a bankok többsége továbbra is csak szigorúbb feltételek mellett ad hiteleket.

Szocpol nincs, a hitelcsalás lett az új sláger

A piaci likviditás csökkenését jelzi, hogy a statisztikák szerint kevesebb adásvételi szerződés született az elmúlt időszakban, a piaci árak meghatározását pedig sok esetben bizonytalanság övezi. Az elemzés szinte forgalomképtelennek minősíti az 50-es és 60-as évekből való, erősen felújításra szoruló, az átlagosnál alacsonyabb infrastruktúrával ellátott környékeken található lakásokat.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07