-1 °C Budapest

Ingatlanos tipp: ez még jó lehet

Pénzcentrum
2009. szeptember 21. 12:02

A Jones Lang LaSalle legfrissebb jelentése szerint a kontinens legnagyobb lakáspiacával rendelkező Németországban érdemes lehet próbálkozni. Az elemzés szerint az elmúlt másfél évtizedben épült nagyvárosokban található ingatlanok a kockázatosabb befektetési lehetőségekkel elérhető nagyságrendű hozammal kecsegtetnek.

Az olyan városokban és azok környezetében, mint Hamburg, München, vagy Frankfurt az 1995 után épült lakóingatlanok kedvező befektetési lehetőségnek tűnnek. Állítják ezt annak ellenére, hogy a piacon még nem mindig érezni a válság hatásait és a bankok többsége továbbra is csak szigorúbb feltételek mellett ad hiteleket.

Szocpol nincs, a hitelcsalás lett az új sláger

A piaci likviditás csökkenését jelzi, hogy a statisztikák szerint kevesebb adásvételi szerződés született az elmúlt időszakban, a piaci árak meghatározását pedig sok esetben bizonytalanság övezi. Az elemzés szinte forgalomképtelennek minősíti az 50-es és 60-as évekből való, erősen felújításra szoruló, az átlagosnál alacsonyabb infrastruktúrával ellátott környékeken található lakásokat.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem